15 januari: Liege Bulldogs Ice Hockey Club – Zoetermeer Panters

Breaking News
Seizoen: 2021/2022

De wedstrijd vrijdagavond tegen Mechelen Golden Sharks was natuurlijk een klein feestje. Toch was het team rap naar huis gegaan om zaterdag weer fit bij puckdrop te kunnen verschijnen. Het werd echter een lange rit naar Luik. Kortsluiting in Michael’s magnetronnetje en een te lange pauze om de benen te strekken, bracht het team in tijdnood.  Slechts een half uurtje voor de warmup en verkleedpartij arriveren, was geen luxe.

Altijd een uitdaging

De uitwedstrijden tegen Luik zijn altijd een uitdaging. Luik was tot aan dit weekend koploper in de competitie met een wedstrijd meer dan Hijs Hokij. Ze hebben een heel sterk team. Luik doet nogal eens boodschappen in Geleen als zij spelers nodig hebben. Daarnaast worden ieder seizoen een paar serieuze imports in het Bulldogs-shirt gehesen. Zo goed als het team is, zo slecht is de ijskwaliteit. De koelingscapaciteit op de baan is gewoon niet voldoende.

Eerste periode

Om 18.45 raakte het wedstrijdrubber voor het eerst het ijs. De wedstrijd verliep in extreem hoog tempo. Zelden hebben wij de Zoetermeerders zo snel over het ijs zien vliegen. Fantastisch om te aanschouwen, zelfs vanaf de livestream (zie de link onderaan dit verslag voor de video op YouTube).

De eerste 10 minuten verliep de strijd gelijkwaardig. De Panters waren zeker niet het mindere team. Maar toch was het na bijna 10 minuten Renzo Meulenbeek die de openingstreffer op zijn naam geschreven kreeg. Tomislav stond geweldig te keepen, maar de Luikse forwards waren extreem behendig.

2e periode

Met 1-0 na de eerste periode was de schade nog beperkt. Zodoende werd ook de 2e periode voortvarend gestart. Maar de puck wilde er maar niet in. De Luikse doelverdediger met de imposante naam Troy Passingham viel gewoonweg niet te passeren – frustrerend! Nog lastiger werd het toen Luik er halverwege de 2e periode er nog eentje bij prikte. Bryan Henry was de boosdoener, uit een voorzet van Quinten Bollen.

Laatste periode

De laatste periode werd de winnende lijn van de Wallonen doorgezet. 3-0 door Alexandre Bremer en de vierde goal was een ongelukje van onze eigen Tomislav Hrelja die uit de goal kwam om de puck weg te spelen, maar hij vergiste zich in de kleur van het shirt en speelde de puck ongelukkigerwijs in de stick van tegenstander. Tomislav verdiende deze tegenslag eigenlijk niet, want hij stond zeer goed te keepen. Menige uitgespeelde kans van de Luikse equipe werd door hem geëlimineerd.

De puntenplek in de bus bleef leeg ditmaal. Hebben de Panters slecht gespeeld? Verre van dat! Een welverdiend compliment aan het team van coach Danny Cuomo. Vechtlust tot aan de laatste seconde! Wij gaan op voor uitzending bij Studio Sport. De Nederlandse sportliefhebber zou dit eens mogen zien. En gelukkig heeft de Belgische omroep RTC Télé Liège de wedstrijd van Liege Bulldogs tegen de Zoetermeer Panters live op Youtube uitgezonden. Hier is de video van de wedstrijd en hier is een overzicht van het scoreverloop en de andere statistieken.