De BeNeLeague krijgt toch een vervolg

Breaking News
Seizoen: 2021/2022

Na een welhaast eindeloze reeks vergaderingen met de BeNeLeague-teamvoorzitters én de beide bonden is nu toch de kogel door de spreekwoordelijke kerk:

Wij gaan weer spelen in de BeNeLeague in het seizoen 2022-2023!

Nadat IJshockey Nederland enkele weken geleden de stekker uit de BeNeLeague had getrokken, hebben de Belgen contact gezocht met de Duitse Regional Liga West. De Nederlandse teams waren onaangenaam verrast dat onze Belgische collega’s feitelijk al binnen een paar dagen overeenstemming hadden met de Duitsers. En dit terwijl er door de Nederlanders nog verwoede pogingen werden gedaan om de BeNeLeague opnieuw op de vergadertafel te krijgen met IJshockey Nederland.

Door hun vertrek was de samenwerking met de Belgen volledig gestopt. De NL-teams hebben overwogen om zich samen met de Belgen aan te sluiten bij de Regional Liga West. Maar van de zeven Duitse teams bleken er maar twee teams interesse te hebben in een interregionale League met hun Westerburen. De afstanden zijn stevig en de reistijden daarmee lang en kostbaar. De Nederlandse teams in het Westen van het land hadden dezelfde mening.

Goede alternatieven waren er zowel voor de Belgische als de Nederlandse teams niet meer. Gelukkig hebben de bonden, in een andere samenstelling van personen, alsnog overeenstemming weten te bereiken over de voortgang van de BeNeLeague.

Wij kunnen enkel hopen op een stabiele competitie waar hopelijk ook nieuwe teams in zullen toetreden. Noem het maar BeNeLeague 2.0.

Net als vorige seizoenen zal gestreden worden voor de Bekers van Nederland en België, de kampioenschappen van Nederland en België én het BeNeLeague kampioenschap.

Wij kunnen er gerust een heel dik boek over vol schrijven, aldus voorzitter Hans Toonen…