De Zoetermeer Panters sluiten zich aan bij de Eredivisie in Nederland.

Breaking News
Seizoen: 2023/2024

Graag breng ik u op de hoogte van de beslissing van de Zoetermeer Panters dat wij ons voor het seizoen 2023-2024 graag aansluiten bij de Eredivisie in Nederland.

Wij hebben met het Team en het Bestuur overlegd en wij denken dat de Panters beter tot hun recht gaan komen in de Nederlandse competitie.

Zeker nu er een kans bestaat dat Duitse Teams zich in de toekomst gaan voegen bij de BeNeleague, in eender welk competitie verband dan ook, is het een mooi moment om een stap terug te doen.

Wij vonden en vinden de Duitsers geen toegevoegde waarde hebben gezien de verre reizen en het ontbreken van commercieel belang.

Wij denken dat een Nederlandse competitie ons qua kosten en opbrengsten een beter resultaat biedt.

 

Wij hebben altijd gemeend dat het belangrijk is voor een club om op het hoogste niveau te acteren om daarmee de spelers aan de club te kunnen binden, maar uiteindelijk kunnen wij hen niet het sportief en financieel perspectief bieden, dat andere clubs wél doen en daarmee hebben enorm veel jonge jeugd en talentvolle spelers verloren. Dat breekt ons nu op in de opbouw van het Team op korte en middellange termijn. Een aanvulling met spelers van buitenaf houdt in dat wij diep in de buidel moeten tasten en daar hebben wij momenteel de middelen niet voor.

 

De afgelopen jaren is het deelnemersveld in de BeNeLeague sterk geslonken om diezelfde redenen, en daarmee is de competitie voor de Panters in toenemende mate minder interessant geworden. Mede door Corona zijn de laatste paar seizoenen ons financieel zwaar gevallen en het laatste jaar in de BeNeLeague was voor ons ook sportief geen succes omdat wij ons team onvoldoende konden versterken. Dit heeft zijn wissel getrokken op de spelers en het bestuur. Binnen de Ere Divisie hopen wij te kunnen gaan spelen voor de prijzen om daarmee ook het Silverdome weer gevuld te krijgen bij de wedstrijden.

 

Wij maken graag van de gelegenheid gebruik om de BeNeLeague teams uiteraard heel veel succes te wensen in de seizoenen die gaan komen, en wij bedanken het BeNeLeague Bestuur in het voor hun tomeloze inzet en enthousiasme.

 

Een sportieve groet,

 

Hans Toonen