Game 3 Play-offs Liege Bulldog VS Zoetermeer Panters

Game Talk: review
Seizoen: 2021/2022

De Panters kunnen niet nog een keer overtuigen in Luik.

Jezelf opladen na een verloren wedstrijd op zondag is al niet eenvoudig. Je weet natuurlijk nooit hoe de wedstrijd zou zijn verlopen de laatste 10 minuten, maar de busreis en de ongewenste vrije dag had ons eenvoudig bespaard kunnen blijven als de scheidsrechter net als alle andere mensen in het Silverdome even op het scherm had willen kijken.

Wij zullen nooit weten hoe het wedstrijdverloop zou zijn geweest, maar de manier waarop de gelijkmaker ons werd ontnomen, maakt het niet gemakkelijker om de motivatie erin te houden. En dat was zichtbaar in de wedstrijd van vandaag.

De schade aan het team was niet onoverkomelijk, maar in de wedstrijd van afgelopen zaterdag was de arm van Berry Donders uit de kom geschoten. Berry had zijn arm weer terug in de kom gekregen, maar speelde het hele weekend en vandaag gehavend verder. Misschien moeten de eredivisie-voetballertjes een keertje komen kijken hoe het ook kan. Ook Robin Otterloo had een schouderblessure, maar speelde zondag en vandaag alsnog met een cocktail aan pijnstillers.

De jongens deden hun best, maar de vechtlust was zichtbaar net wat minder dan in games 1 en 2. Wij kwamen 1-0 achter in de eerste periode. Op zich nog niets aan de hand, totdat Dean Versteeg een puck knalhard op zijn onderarm kreeg. De bult op zijn arm was meteen zo groot dat het leek alsof zijn arm gebroken was. Hij ging ook een paar keer bijna out vanwege de pijn. Dean heeft niet meer verder kunnen spelen.

Door het uitvallen van Dean moest er geschoven worden in de lijnen en Joy Turpijn moest als forward gaan spelen om Dean te vervangen. In het begin ging dat goed, maar de verzwakking in de defence was stevig en dit gaf de Bulldogs de gelegenheid om drie keer achter elkaar te scoren. De eer werd door Joy Turpijn gered, die met een one timer de puck achter de Luikse goalie het net in ramde.

In de derde periode konden de Panters het verschil niet meer maken.

Luik wist nog een keer te scoren en speelde de wedstrijd professioneel uit. Eindstand 5-1.

De kater van afgelopen zondag blijft het gevoel van deze wedstrijd overstemmen.

Misschien moeten wij eens heel goed met het scheidsrechtersgilde gaan praten, omdat de beslissingen van scheidsrechters die hun kop in het zand steken onze sport onwaardig zijn.

Johan Derksen zei gisterenavond bij Vandaag Inside over een gelijke situatie in het voetbal het afgelopen weekend: ik vraag me af wat beter is, zei hij, nog een keer op het scherm kijken of de hele week de hoon van de hele wereld over je heen krijgen.

Komend weekend spelen de Panters op zaterdag 19 maart om 20.15 uur tegen Mechelen Sharks. Op zondag 20 maart is de return in Mechelen. Wij spelen voor de Coup der Lage Landen. Dit is de play-off ronde voor de afvallers in de kwartfinales.

Tickets zijn verkrijgbaar op Ticketpoint.

Zoetermeer Panters