Nederlandse BeNe League clubs stellen plannen uit

Seizoen: 2020/2021
Door: Zoetermeer Panters
Mogelijk gemaakt door
Naked Energy

De vijf Nederlandse BeNe League-teams hebben het afgelopen weekeinde met elkaar overlegd over het seizoen 2020-2021. Dit was hard nodig na de mislukte opzet van de ‘Dutch Hockey League’ en het plan van Hans Toonen voor een gedeeltelijke samenwerking met de Eerste divisie, wat onvoldoende draagvlak had.

De uitkomst van het overleg is dat wij als gezamenlijk doel hebben: starten met wedstrijden en een competitie, mits de omstandigheden dit toelaten. Vanwege de onzekere situatie zijn alle opties nog open, maar de voorkeur gaat uit om te beginnen met een Bekercompetitie en daarna een competitie samen met de Belgische teams. De Belgische clubs zijn bereid elke medewerking te verlenen die nodig is om dit mogelijk te maken.

Pas op de plaats
Door de recente maatregelen is er voorlopig een streep gezet door elk plan. Wij vrezen dat het verbod op groeps- en contactsporten nog zeker tot het einde van het jaar zal duren. Dat betekent voor de komende weken of maanden een pas op de plaats voor alle plannen en ideeën die er zijn.

Het is voor alle betrokkenen die deze sport een warm hart toedragen frustrerend en teleurstellend. Laten wij hopen dat er spoedig betere tijden aanbreken, waarbij het mogelijk wordt om na te gaan denken over trainen en het organiseren van wedstrijden.

  • Cairox Hijs Hokij Den Haag
  • Select 4-U Nijmegen Devils
  • Snackpoint Eaters Limburg
  • UNIS Flyers Heerenveen
  • Zoetermeer Panters

Persoonlijk bericht van voorzitter Hans Toonen

Het is afgelopen maanden en weken heel moeilijk gebleken om een fatsoenlijke competitie op te zetten voor dit seizoen. Telkens moesten teams terug naar de tekentafel en rekenmachine om te onderzoeken welke aanpassingen er nodig waren binnen de teams om de competitie verantwoord te starten. De beperkingen die de overheid ons telkens oplegde tav trainingen en wedstrijden en toegestane hoeveelheid publiek, zetten ons telkens een stap terug.

Desondanks heeft het de Zoetermeer Panters er niet van weerhouden een compleet team op te tuigen en 100% fit te zijn. Vanaf de seizoen voorbereidingen hebben de Panters aangegeven te gaan spelen; eender in welke competitie opzet.  Maar de restricties wogen zwaarder voor de andere BeNeLeague teams die zo’n drie tot vier weken voorbereidingstijd nodig hadden om hun teams te prepareren tot competitie niveau.

Begin vorig weekend werd het plan van de Dutchleague afgeschoten door de BeNeLeague teams en hun 1e divisie teams die allen in één competitie werden gepropt. Dit zou een draak van een competitie zijn geworden. Met rugdekking van IJHNL werd een alternatief plan gelanceerd. Het Zoetermeerse idee moest door diezelfde BeNeLeague teams, kort voordat het onder de hamer ging, worden ingetrokken ter bescherming van hun eigen 1e div teams en de competitie van de overgebleven acht 1e/ere divisie clubs.  Er bleek te weinig steun van de overige acht 1e/ere divisie teams om een gezamenlijke bekercompetitie te spelen met de BeNeLeague. Een stellingname die nog maar eens aangeeft dat de kwalitatieve en emotionele afstand tussen de BeNeLeague en de 1e /ere divisie welhaast onoverbrugbaar lijkt.

Onze jongens zijn blijven trainen en telkens vonden wij weer een mogelijkheid om bezig te blijven en te werken aan verbeteringen van het team. Zelfs met de meest recente maatregelen is het team nog voor 100% aan het trainen onder de bezielende leiding van coach Alex Andjelic, die vandaag de 80 jarige leeftijd toucheert. Een enorm compliment aan de spelers, de staf en begeleiders, die de voortdurende tegenslagen moeten incasseren. Al mag er bijna niets, er is nog altijd een mogelijkheid gevonden om te toch blijven trainen. Hoe harder de tegenslagen hoe groter de motivatie van de jongens om toch bezig te blijven. De team spirit is beter dan ooit. Recente quote van coach Andjelic: “De Jongens zijn groots; het is een genot om met ze te werken. En dat uit de mond van de man die ijshockey ademt en werkelijk alles al gezien heeft op ijshockey gebied op het hoogste niveau.
Chapeau heren!”

Vandaag hebben de gezamenlijke BeNeLeague teams middels bovenstaand persbericht moeten aangeven, dat een snelle start van de Bekercompetitie in November uitgesteld moet worden tot nader order.

Hopelijk snel beter nieuws. Als Rutte Ja zegt…. dan zijn wij klaar !

Mogelijk gemaakt door
Naked Energy