Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees Meer
Akkoord
Zet cookies uit

GAME TALK: REVIEW

Heerenveen troeven de Panters af


De Friezen ontvingen in Leeuwarden de Panters uit Zoetermeer. In de openingsperiode boden de mannen van Ondrej Kratky prima weerstand aan de ploeg met de minste verliespunten in de competitie. Veel grote kansen waren er niet, misschien was de beste nog wel voor Thomas Borgman; shorthanded ging hij op goalie Idzenga af, maar die was attent.

 

In het middenstuk opende Heerenveen als eerste de score; na een kleine minuut vuurde Ronald Wurm raak voor de 1-0 voorsprong. De Friezen konden lastig een gat vinden in de stugge Zoetermeerse defensie, die op het half uur spelen zelfs op gelijke hoogte kwamen. Captain Joy Turpijn was iedereen te snel af en trof doel. Rond de tweede pauze maakte Heerenveen het verschil. 90 tellen voor de zoemer liet Tony Demelinne een heerlijke one-timer los en een minuut na de dweil was het Lars den Edel die doelman Ramö kansloos liet in de bovenhoek.

 

Dit keer liet Flyers Zoetermeer niet meer los en drukte het door. Vier minuten na zijn eerste goal trof Den Edel opnieuw in de bovenhoek doel. Brent Janssen breidde de voorsprong uit naar 5-1 met tien minuten speeltijd over. Bas Tammerijn beloonde Panters met de tweede goal op drie minuten voor het einde, maar het slotakkkoord was voor de thuisploeg. Marco Postma werkte een rebound binnen en zorgde voor de 6-2 eindstand.

Tekst: Face-Off

Artikel info

Geplaatst op:
20-01-2019
Geplaatst door:
Face Off
Tags: ijshockeyzoetermeer

Speler ProfielSponsor Profiel


Naked Energy