Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees Meer
Akkoord
Zet cookies uit

GAME TALK: REVIEW

Nijmegen trekt aan langste eind tegen de Panters


Panters wist, na de winst van Tigers, dat het moest winnen van Nijmegen om op plek acht te blijven. Daar zag het 40 minuten niet naar uit in de Silverdome. Na de inleidende beschietingen van beide kanten, zette Jeffrey Melissant zijn ploeg op voorsprong. Hij werd knap vrijgespeeld door RJ Reed op de powerplay en kon simpel binnenschieten. AHOUD verzuimde om meer afstand te nemen in het middenstuk, maar raakte twee maal het ijzerwerk. Aan de andere kant kwam Zoetermeer een aantal keer gevaarlijk voor het doel, maar Deniz Mollen keepte –opnieuw- een sterke wedstrijd.

 

In de 37e minuut kwam de 0-2 toch op het bord; Nick de Jong onderschepte de puck en RJ Reed kon vrij op Ramö af om af te ronden. Kort daarna mocht Branden Eden aanleggen voor een penalty shot, maar hij miste.

 

In het slotstuk leek het duel vroeg beslist toen Marcel Kars een prima aanval afrondde, na een goede pass van Jim Gudden. Twintig tellen later zette Valentijn Scheffe de Zoetermeerse motor in gang door de 1-3 te maken. Panters leek als gestoken door een bij en Devils was het kwijt. Twee treffers binnen 30 seconden van Joy Turpijn en Bas Tammerijnzette de thuisploeg in de 50e minuut op gelijke hoogte. Zoetermeer had het momentum, maar raakte dat door een straf voor Turpijn kwijt. Op de powerplay maakte Levi Houkes de vierde treffer voor de bezoekers en daarmee werd het licht uitgedaan. Panters was geknakt. Branden Eden en RJ Reed bepaalden de eindstand op 3-6, een zege die over 60 minuten ijshockey bekeken terecht was. Panters zakt door de nederlaag tegen Nijmegen en de winst van Tigers op Herentals naar plaats negen.

Artikel info

Geplaatst op:
09-02-2019
Geplaatst door:
Face Off
Tags: ijshockeyzoetermeer

Speler ProfielSponsor Profiel


Naked Energy