Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees Meer
Akkoord
Zet cookies uit

GAME TALK: REVIEW

Panters nemen brutaal voorsprong maar stomen niet door


Zoetermeer Panters moest winnen in Geleen om, na de nederlaag tegen Den Haag, de kansen levend te houden voor een plek bij de beste vier. Geleen wilde winnen, met de wetenschap dat naaste belager Heerenveen had verloren van Nijmegen. De bezoekers namen brutaal een 2-0 voorsprong door Valentijn Scheffe en Cas Staps. Nadat de Limburgers van de schrik waren bekomen werd de inhaalrace ingezet. Na 20 minuten was de marge één door een treffer van Matt Beer.

 

Panters hield echter knap stand, mede door puik keeperswerk van Kevin Riedijk, maar ging na 30 minuten spelen compleet onderuit. In een tijdsbestek van zeven minuten boog Geleen de achterstand om in een 5-2 voorsprong door twee treffers van Tom Marx en Matthew Beer die daarmee een hattrick op de teller zette.

 

In het slotstuk liepen de gastheren verder weg. Het was dit maal de beurt aan Vadim Gyesbreghs om twee maal het net te laten bollen. Het slotakkoord kwam van de stick van Thomas Borgman die in de laatste minuut de 7-3 eindstand op het bord zette. Geleen boekte de tiende zege, maar weet dat het met Heerenveen en Den Haag op het programma nog niet geheel zeker is van de eerste plek in deze voorronde. De Limburgers hebben nog één punt nodig uit de laatste duels om de nummer één positie veilig te stellen.

 

TEKST: Face-Off
FOTO: Lex Eckhardt

Artikel info

Geplaatst op:
29-10-2018
Geplaatst door:
Face-Off
Tags: zoetermeerpantersijshockey

Speler ProfielSponsor Profiel


Naked Energy