Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees Meer
Akkoord
Zet cookies uit

GAME TALK: REVIEW

Panters stellen Play-Off plek veilig na OT in Geleen

24 02 2019
Microz Eaters Limburg
12014

19:00
Zoetermeer Panters
00303

Zoetermeer Panters won vrijdag van Amsterdam en moest minimaal een punt ophalen in het slotduel. Geen gemakkelijke opgave, want dat moest het op Glanerbrook doen tegen Geleen. De Limburgers hadden zelf ook nog een punt nodig om plek drie veilig te stellen.

 

Geleen startte uitstekend aan het duel waarin Zoetermeer aanvankelijk niet heel veel te vertellen had. Kevin Riedijk, die opnieuw de voorkeur kreeg boven Lauri Ramö, moest vaak in actie komen. Nadat het ijzerwerk geraakt was, was het in minuut achttien (eindelijk) raak; een goede combinatie wordt door Nick Verschuren afgerond voor de 1-0 voorsprong. Het is de eerste ruststand van het duel.

 

 

 

Na een half uur spelen lijkt Zoetermeer heel, heel ver verwijderd van de achtste plaats. Amsterdam Tigers heeft een dikke voorsprong te pakken tegen Antwerp Phantoms, zelf staat het op dat moment met 3-0 achter. Lukasz Bartak weet een rebound op de power-play binnen te werken en Jord Smit bekroont een solo met een mooie treffer. Eaters vergeet meer te scoren en zo stappen beide teams met een verschil van drie de kleedkamers in.

 

Panters komt compleet anders uit de kleedlokalen voor het slotstuk. In de derde minuut brengt Valentijn Scheffe het verschil op twee. Geleen brengt zich na vijf minuten spelen in de problemen als eerst Mitch Koumans en vervolgens Yan Turcotte met 2+10 de strafbank op moeten zoeken. Thomas Borgman benutte de 5-on-3 uitstekend op aangeven van Joy Turpijn. Panters rook bloed en schakelde nog eens bij, waarop Eaters geen antwoord had. Vier minuten na de 3-2 valt ook de gelijkmaker; Berry Donders kogelde op de kooi van Rowan Delil, waarna Thomas Borgman de rebound binnen werkte. Geleen was het kwijt en Zoetermeer dook nog een aantal maal gevaarlijk op voor het Limburgse doel. Gescoord werd er niet meer en dus feest in Zoetermeer; de play-offs waren veilig gesteld.

 

In overtime miste Matt Beer nog een penalty shot, maar even later bediende hij Mitch Koumans, die met zijn tweede treffer de zege voor Geleen bezegelt. Eaters pakt de derde plaats en Zoetermeer op onwaarschijnlijke wijze plek acht.

Foto: Lex Eckhardt
Tekst: Face-Off

Artikel info

Geplaatst op:
24-02-2019
Geplaatst door:
Face Off
Tags: panterszoetermeerijshockeyplay-offs

Speler ProfielSponsor Profiel


Naked Energy