Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees Meer
Akkoord
Zet cookies uit

GAME TALK: REVIEW

Panters trekt aan kortste eind in spannende derby


In de regioderby van Haaglanden deed Den Haag uitstekende zaken op de ranglijst. Het versloeg in een rechtstreeks duel Zoetermeer Panters op eigen ijs. De bezoekers openden sterk, maar zagen plots Zoetermeer twee maal gevaarlijk opduiken. Tomislav Hrelja pareerde twee maal heel sterk. Ondanks het matige spel van de thuisploeg, kon Den Haag niet echt profiteren. Totdat Oliver Pataky twee maal shorthanded de puck tegen de touwen knalde en dat later nog eens herhaalde op ‘even strength’. Met een 0-3 stand werd de eerste rust bereikt.

 

Na de eerste rust was het duel wat meer in evenwicht, zonder dat Den Haag echt in gevaar kwam. Berry Donders kogelde een mooie goal achter Hrelja op de power play. De bezoekers draaide de Zoetermeerse hoop echter vakkundig de nek om via Mike Verschuren die de marge weer op drie bracht. In het slotstuk controleerde HIJS het duel, zonder de doodsteek uit te delen. Vijf minuten voor tijd zette Cas Staps Panters op prachtige wijze op 2-4 en luttele seconden later voorkwam Hrelja met een prachtige save een treffer van Jay Huisman.

 

Het bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd, want Den Haag pakte de volle buit en lijkt daarmee op weg naar het ticket bij de laatste vier van de beker.

 

Foto: Patrick Dolkens
Tekst: Face-Off

Artikel info

Geplaatst op:
28-10-2018
Geplaatst door:
Face-Off
Tags: ZoetermeerPantersijshockey

Speler ProfielSponsor Profiel


Naked Energy