Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees Meer
Akkoord
Zet cookies uit

NIEUWS

Panters verliezen bekeropening nipt van Tigers

2018-09-29
Amstel Tijgers
2114

18:00:00
Hotwings Panters
1113

Amsterdam en Zoetermeer traden allebei shorthanded aan voor de openingswedstrijd van de bekercompetitie. Bij de hoofdstedelingen ontbraken onder meer Ivan Muso, Marcel Kars, Maarten Brekelmans en Tobias Kathan. Bij Zoetermeer was Ludek Skop de grote afwezige.

 

Het was wel een mooi begin van het seizoen. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam was naar de Jaap Edenbaan gekomen om de eerste puck in te werpen voor de wedstrijd. De Groen-Links-politica had amper het ijs verlaten of de puck lag al in het net. Na 28 seconden was er een schuiver vanaf de zijkant en Stef Overweg was alert genoeg om zijn rentree in competitieverband bij Amsterdam luister bij te zetten met een treffer.

 

Het duurde niet lang voordat Zoetermeer gelijkmaakte. Na ruim drie minuten spelen bracht Joy Turpijn de puck in en scoorde Thomas Borgman van dichtbij op de backhand zijn eerst goal van het nieuwe seizoen. Die stand bleef de rest van de periode op het scorebord staan in de met ruim 450 toeschouwers gevulde ijsbaan in Amsterdam.

 

 

De thuisploeg greep in de tweede periode duidelijk het initiatief en de oudste speler op het ijs speelde daar een hoofdrol in. De inmiddels 47-jarige John Versteeg besloot er nog een jaar aan vast te plakken en liet in het eerste duel direct weer zien dat hij zijn goal-instinct niet heeft verloren. Eerst reageerde hij alert tijdens het rommelige situatie voor het doel van de nieuwe Finse doelman van Zoetermeer Lauri Ramo om de puck over de lijn te duwen.

 

Tijdens een powerplay van Zoetermeer een paar minuten later stond de veteraan op scherp om de scherpe pass van Michael Mackie-Kwist aan te nemen en richting het doel van Panters te schaatsen. Daar maakte hij oog-in-oog met Ramo geen fout en vergrootte de Amsterdamse marge naar twee goals.

 

 

 

Die voorsprong was weliswaar op dat moment verdiend, maar Panters speelde toch goed mee. De ploeg schiep zich kansen, maar verzuimde af te ronden. Dat gebeurde wel nadat achter elkaar Donny Pohlman en John Versteeg naar de strafbank werden verwezen door scheidsrechter Martin de Wilde. De langdurige powerplay, waaronder een stuk met twee man meer op het ijs, leidde uiteindelijk tot de treffer van Michael van Rijswijk.

 

De derde periode was daarna voor Zoetermeer Panters, dat veel puckbezit had, veel in het aanvalsvak kwam en de nodige kansen kreeg om op gelijke hoogte te komen. De treffer viel echter na ruim elf minuten in de periode aan de andere kant. Het schot van afstand van Mackie-Kwist leek redelijk onschuldig, maar viel via de handschoen van doelman Ramo toch in het net, 4-2.

 

Een laatste offensief van Zoetermeer leverde dertien seconden voor tijd nog een nieuwe aansluitingstreffer op, Cas Staps van dichtbij, maar daar bleef het bij. Amsterdam hield de punten in de hoofdstad, dus burgemeester Halsema kan tevreden zijn.

 

Bron: IJshockey Nederland

Artikel info

Geplaatst op:
30-09-2018
Geplaatst door:
IJshockey Nederland
Tags: ijshockeyamsterdamzoetermeer

Speler ProfielSponsor Profiel


Naked Energy