Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees Meer
Akkoord
Zet cookies uit

GAME TALK: REVIEW

Panters verliezen in boeiende streekderby


Na 60 minuten ijshockey en het optrekken van de kruitdampen kon er in De Uithof één conclusie getrokken worden: het was een boeiend gevecht tussen Den Haag en Zoetermeer, waarbij de thuisploeg aan het langste eind trok.

 

Toch was het bezoekende Panters in de eerste twintig minuten de baas; het speelde gezond agressief, hadden een goede forecheck, waarmee het Den Haag niet in het spel liet komen. Nadat een 5-on-3 overtal situatie mislukte zette Diordy Vols Panters in de slotfase op 0-1.  Vijftien tellen later lag de 0-2 zelfs in het net nadat Thomas Borgman alert reageerde. 30 tellen voor de zoemer schoot Raymond van der Schuit Den Haag op het scorebod met een powerplay treffer en met een 1-2 stand ging men voor het eerst rusten.

 

 

In het middenstuk ontspton zich een evenwichtig gevecht, waarin genoeg gebeurde. Oliver Pataky zette Den Haag shorthanded op gelijke hoogte, waarna hij niet veel later van het ijs moest na een harde botsing met Van der Schuit. Zoetermeer antwoordde direct door opnieuw via Borgman de voorsprong te pakken. Nadat Donny van Musscher en Chris de Jonge de kleedkamers konden opzoeken na een klein knokpartijtje, voerde HIJS de druk iets meer op. Dani van Schilt zorgde voor de 3-3 bij de tweede dweil. Ook in de derde periode waren de teams aan elkaar gewaagd.

 

Jasper Kick besliste het duel twaalf minuten voor tijd op de powerplay. Zoetermeer zette in de slotfase aan, bracht een extra aanvaller op het ijs, kreeg nog een powerplay, maar ondanks veel schoten in de laatste 30 seconden hield Den Haag stand. Viktor Gibbs blokte het laatste schot van de wedstrijd met zijn gezicht en verloor een aantal tanden. Er had meer ingezeten voor Zoetermeer, maar Den Haag sleepte op karakter de drie punten binnen.

 

Foto: Patrick Dolkens
Tekst: Face Off
Video: Edwin van Ulsen

Artikel info

Geplaatst op:
08-12-2018
Geplaatst door:
Face-Off
Tags: ijshockeyzoetermeerpanters

Speler ProfielSponsor Profiel


Reedijk & Partners