Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees Meer
Akkoord
Zet cookies uit

GAME TALK: REVIEW

Panters verliezen in OT van Chiefs Leuven


In de eerste periode kwam de thuisploeg als eerste op het scoreformulier. Berry Donders veroverde de puck in het eigen vak, waardoor Panters een aanval kon starten. Uiteindelijk vond Michael van Rijswijk met een prima pass diezelfde Donders. De aanvaller schoot daarna knap raak: 1-0. Tijdens de eerste Belgische powerplay kwam Leuven na negentien minuten op gelijke hoogte dankzij de eerste treffer van Alec James.

Na vier minuten in de tweede periode zette James zijn ploeg voor het eerst op voorsprong. Rino Dhondt vond de vrijstaande James met een mooie pass van achter het doel. Heel lang kon Leuven niet genieten van de voorsprong, een minuut later bracht Erik Brand zijn Panters langszij. Dusan Kmec kreeg al vallend de puck toch bij Brand die goalie Malinowski daarna verraste met een op het oog houdbaar schot.

Halverwege de tweede periode kwam Leuven opnieuw op voorsprong met de tweede powerplaygoal van de avond. Iniaz Steyaert zag zijn inzet langs de Finse goalie Lauri Ramo glippen. Die goal leek lange tijd de winnende goal te zijn totdat Michael van Rijswijk met een schot vanaf de blauwe lijn in de 56e minuut de 3-3 scoorde.

In de verlenging kregen beide ploegen de kans op de zege. Uiteindelijk was het James die de game-winning goal noteerde voor Leuven. Chiefs stijgt daarmee naar de zevende plek met 10 punten uit 9 wedstrijden. Panters bezit de tiende plek met 5 punten uit 7 wedstrijden.

Artikel info

Geplaatst op:
16-12-2018
Geplaatst door:
IJshockey Nederland
Tags:

Sponsor Profiel


Naked Energy