Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees Meer
Akkoord
Zet cookies uit

GAME TALK: REVIEW

Panters verliezen in OT van Geleen Eaters


Eaters stapte pas 40 minuten voor aanvang het Silverdome binnen na een monsterfile op de A12, waar het twee uur in vaststond. De puck drop van dit duel werd verricht door Laura Riedijk, op de avond dat Face-Off aandacht vroeg voor de Stichting Meningitis. U18 Dames bondscoach Alf Philippen reikte de eerste kalender aan Riedijk uit.

 

Geleen kwam niet lekker in het spel en zag Zoetermeer met veel energie aan de wedstrijd beginnen. Nadat beide goalies een aantal prima saves hadden verricht opende Joy Turpijn, in ondertal, de score voor Zoetermeer. Hij kon alleen op Rowan Delil af, omspeelde de goalie en schoot binnen. Op het moment dat iedereen al richting de horeca liep voor een versnapering, zette Lars van Sloun de gelijkmaker op het bord.

 

In de tweede doorgang ging Zoetermeer vrolijk verder met fris en energiek spel en bleef Geleen moeite houden met het vinden van een medespeler. Nadat Erik Brand de lat raakte, lag de verdiende 2-1 amper 30 tellen later wél achter Delil. Dusun Kmec legde de puck panklaar voor Jay Huisman. Ook in het slotstuk bleef Panters aanvankelijk de bovenliggende partij. Het overleefde vakkundig een 5-on-3 en kwam uit een identieke situatie als de 1-0 op een 3-1 voorsprong.

 

 

In ondertal onderschepte Panters de puck, Turpijn omspeelde Delil en het rubber lag tegen de touwen. Toch kwamen de Limburgers terug; de tweede 5-on-3 van de avond werd ten volle benut en twee maal stond Nick Verschuren klaar om de trekker over te halen. In overtime redde goalie Delil zijn team met een prima stick save, waarna Lukasz Bartak uit de volgende aanval de puck langs goalie Ramö werkte. Met de hakken over de sloot nam Geleen twee punten mee uit Zoetermeer.

 

Foto: Patrick Dolkens
Video: Edwin van Ulsen
Tekst: Face-Off

Artikel info

Geplaatst op:
03-12-2018
Geplaatst door:
Face-Off
Tags: ijshockeyzoetermeergeleen

Speler ProfielSponsor Profiel


Reedijk & Partners