Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees Meer
Akkoord
Zet cookies uit

GAME TALK: REVIEW

Panters wint eerste oefenduel van Amsterdam


Zoetermeer Panters won in het eigen Silverdome de eerste vriendschappelijke wedstrijd. Panters was met 7-3 te sterk voor Amsterdam Tigers.

 

Beide ploegen waren nog niet compleet voor deze ontmoeting. Bij Amsterdam ontbraken belangrijke namen als Marcel Kars en Michael Mackie-Kwist. Daardoor kregen de jonkies Dean Versteeg en Björn Borgman de nodige ijstijd. Beide spelers zijn pas 15 jaar. Een andere 15-jarige speler beleefde een bijzonder moment. Jay Huisman scoorde in zijn allereerste wedstrijd bij de senioren. Huisman scoorde laat in de tweede periode de zesde treffer voor de thuisploeg.

 

Zoetermeer sloeg het gat met Amsterdam al in de eerste periode. Nadat de Tsjech Ludek Skop in de zevende minuut al de lat raakte, was het een minuut later wel raak. Joy Turpijn kreeg de puck cadeau van de Amsterdamse verdediging en die kans greep de Zoetermeerse captain met beide handen aan. In de twaalfde minuut verdubbelde Valentijn Scheffe de voorsprong tijdens de eerste powerplay van de wedstrijd. Scheffe kwam deze zomer over van Red Eagles Den Bosch. De koek was nog niet op voor Zoetermeer in de eerste periode. Mick Trimp schoot in de negentiende minuut de puck slim door de benen van goalie Jacob van Duin voor de 3-0.

 

In de tweede periode bleef Zoetermeer scoren. Amsterdam kwam na zeven minuten op het scorebord door een shorthanded goal. Zestien seconden later herstelde Zoetermeer de orde door in dezelfde powerplay opnieuw te scoren. Chris Toonen zorgde voor de powerplaygoal op aangeven van Scott van den Elskamp. Via opnieuw Trimp en de eerder genoemde Jay Huisman leidde Zoetermeer na twee periodes met 6-1. 

 

Amsterdam won wel de derde periode met 1-2, waardoor de eindstand uiteindelijk op 7-3 uitkwam.

BRON: IJSHOCKEY NEDERLAND

Artikel info

Geplaatst op:
19-09-2017
Geplaatst door:
IJshockey Nederland
Tags: ijshockeyzoetermeerpantersamsterdamtijgers

Speler ProfielSponsor Profiel


Aircotech