Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees Meer
Akkoord
Zet cookies uit

GAME TALK: REVIEW

Zoetermeer laat winst glippen in Herentals


Zoetermeer Panters had de loodzware opdracht om een betere uitgangspositie te creëren op bezoek bij Herentals. Na amper zes minuten spelen had Kyle Brothers de koploper vlotjes op 2-0 gezet. Zoetermeer kwam terug via Erik Brand om met 2-1 de eerste pauze in te gaan.

 

HYC leek het duel  voor het half uur te beslissen door treffers van Preston Shupe en Vincent Morgan. Een game voor Peter Bartek deed het duel plots kantelen. In de laatste twee minuten van het middenstuk kwam Zoetermeer razendsnel langszij. Joy Turpijn, Valentijn Scheffe en Dusan Kmec zetten een ongelofelijke 4-4 ruststand op het bord.

 

Direct in het slotstuk viel zelfs de vierde powerplay goal; opnieuw Kmec kogelde de puck langs Van Looveren. Herentals moest in de achtervolging, maar goalie Riedijk keepte een puike derde periode. Een minuut voor tijd haalde Van Iersel zijn goalie van het ijs en met een man meer kwamen de Belgen langszij via Vincent Morgan.

 

HYC had een minuut nodig om het extra punt in overtime naar zich toe te trekken; Kyle Brothers werkte de puck behandig tegen de touwen. Zoetermeer was dichtbij een stunt van jewelste en ontnam Herentals haar 100% score op het Netenpark.

 

Foto: Kurt Tops
Tekst: Face Off

Artikel info

Geplaatst op:
18-02-2019
Geplaatst door:
Face Off
Tags: zoetermeerpantersijshockey

Speler ProfielSponsor Profiel


Naked Energy