Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees Meer
Akkoord
Zet cookies uit

GAME TALK: REVIEW

Zoetermeer pakt winst tegen Amsterdam in do-or-die


Do or die voor Zoetermeer Panters tegen Amsterdam Tigers. Panters moest winnen na reguliere speeltijd, anders was het seizoen voorbij. Amsterdam kwam met een punt voorsprong naar de Silverdome afgereisd.

 

In de openingsperiode nam de thuisploeg het initiatief en mocht Tigers goalie Jaimy Misslerbedanken dat het niet een aantal goals kreeg te verwerken. De jonge doelman hield zijn ploeg op de been met enkele prima saves. Halverwege kantelde het duel iets en mocht Kevin Riedijk, die de voorkeur kreeg boven Lauri Ramö, zich onderscheiden voor Panters. Beide doelmannen slaagden glansrijk en mede daardoor stapten de teams met 0-0 van het ijs af. Goed was het niet altijd, spannend wel.

 

In het middenstuk ontbrandde de wedstrijd na de goal van Marko van Leeuwen. Hij schoot onder Missler door de 1-0 binnen. De mooiste treffer van de avond kwam op naam van Valentijn Scheffe; de aanvaller ontving de puck, lokte Missler mee naar de hoek, liet zijn stick staan en deponeerde de puck tergend langzaam langs de goalie. Panters kreeg steeds meer straffen en daar maakte Tigers gebruik van. Een mooi schot van Maarten Brekelmansen een re-direct van John Versteeg zetten de 2-2 ruststand op het bord.

 

 

Ook de derde periode kwam wat moeizaam op gang in een wedstrijd die vooral spannend was. Halverwege het slotstuk schakelde Panters een tandje bij en nam het verdiend een 3-2 voorsprong via Berry Donders. Zoetermeer moest in ieder geval nog twee keer scoren om nóg meer lucht te krijgen dan het met een reguliere zege zou hebben. Dusan Kmec kogelde van de blauwe lijn de 4-2 binnen, op het moment dat er nog drie minuten te spelen waren. In een knotsgekke laatste minuut maakte Riedijk een prachtige save met de schaats. Met tien tellen op de klok vond Teris Wright Dusan Kmec, die perstte er een sprint uit op de rechterflank; de Slowaak zag Berry Donders voor de goal en die drukte 0.8 seconden voor tijd de 5-2 eindstand binnen.

Artikel info

Geplaatst op:
23-02-2019
Geplaatst door:
Face Off
Tags: ijshockeyzoetermeerpanters

Speler ProfielSponsor Profiel


Naked Energy