Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees Meer
Akkoord
Zet cookies uit

GAME TALK: REVIEW

Zoetermeer Panters zet Eindhoven opzij

21 10 2017
Zoetermeer Panters
2035

20:15
Dolphin Kemphanen Eindhoven
0011

De strijd om plek twee in groep B was de inzet van het duel tussen Zoetermeer en Eindhoven in de Silverdome. Een duel dat maar liefst drie keer binnen een kleine week wordt gespeeld. Panters greep direct het initiatief in de wedstrijd; Joy Turpijn knalde na net een minuut de puck achter Deniz Mollen. Zoetermeer bleef de bovenliggende partij en verdubbelde de voorsprong via Michael van Rijswijk.

 

Het middenstuk was rommelig en tam; Zoetermeer bleef redelijk eenvoudig overeind, waar Eindhoven -zeker in het laatste deel- zichzelf een dienst kon bewijzen door de aansluiting te vinden. Dat deed het niet, ook niet toen Michiel van der Spek in de strafbank verdween na een discutabele tripping penalty.

 

In het slotstuk viel er meer te genieten; Eindhoven zocht nadrukkelijker de aanval, maar het was niet slagvaardig genoeg voor het doel van Panters. Valentijn Scheffe en Ludek Skop vergrootte de voorsprong naar 4-0, waarna Tom Messie, direct na de vierde Zoetermeer treffer de Eindhovense eer redde. Ludek Skop had het laatste woord van de avond en schoot de, verdiende, 5-1 eindstand op het bord.

 

Coach Ondrej Kratky van de thuisploeg vond de zege verdiend van zijn ploeg. ,,We hadden de wedstrijd onder controle, ook door de vroege goal van Joy. Ik was niet tevreden over de tweede periode; er werd niet goed geschaatst, verkeerde keuzes en dan kan Eindhoven ook zomaar weer in het duel komen. Dat deden we de derde periode veel beter, en daarin maken we dan ook het verschil.” aldus de keuzeheer van Panters.

Artikel info

Geplaatst op:
21-10-2017
Geplaatst door:
Face Off
Tags:

Speler ProfielSponsor Profiel


Auto B.V.L.