Panters stijgen naar 7e plaats

Game Talk: review
Seizoen: 2019/2020
Door: Jonathan van Osta

Deze zaterdag speelden de Zoetermeer Panters thuis tegen de Tilburg Trappers. Na een wat rommelige start, kwamen de Panters na 7 minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een mooie afwerking van Teris Wright. Nog geen minuut later wist Jay Huisman op slinkse wijze de puck langs goalie Brad van Ierland te werken, en zo de 2-0 te noteren. Niet veel later was het nogmaals Huisman, en daarna Berry Donders, die de Panters op een veilige 4-0 brachten in de eerste periode.

De tweede periode kenmerkte zich door veel penalties voor Zoetermeer, maar ook een doelpuntenregen. Bij de eerste penalty die de Panters kregen, waren er slechts 12 seconden nodig om uit te breken en een shorthanded goal te maken: Dusan Kmec kreeg de ruimte en benutte die. Na ongeveer 30 minuten spelen wisten Joy Turpijn en voor de derde maal Jay Huisman, de score uit te breiden tot 7-0. In de 35e minuut kreeg Wouter Sars de puck aangespeeld, terwijl hij vrij stond bij de 2e paal; hij wist daarmee Cas Neuman te passeren en noteerde het eerste doelpunt voor de Trappers. Hierna herpakten de Panters de regie, en wisten achtereenvolgens Chris Toonen, Joy Turpijn, Ferenc Kocsis, en Martijn Geerligs de score verder uit te bereiden tot 11-1.

De derde periode was rommelig. Waar de Panters wellicht hun energie wilden besparen voor de wedstrijd de volgende dag (tegen Luik), werden er onnodig veel penalties gepakt. Het gevolg wad dat Tilburg meer kansen kreeg. Door de prima goaltending van Cas Neuman  werd er echter niet gescoord door de Trappers, en konden de panters met een mooi positief doelsaldo de avond afsluiten.

Met deze overwinning staan de Panters op de 7e plek in de BeNe League competitie. Deze zondag spelen de Panters uit tegen Luik, die nu nog op een solide 4e plaats staat. De laatste BeNe League wedstrijd van Luik was vorige week zondag tegen Den Haag, deze won Luik met 7-3.