Panters winnen de wedstrijd van zaterdag 19 November

Game Talk: review
Seizoen: 2022/2023

Zaterdagavond 19 november was het tijd voor revanche tegen de Limburg Snackpoint Eaters. Afgelopen woensdag liepen de Panters tegen een stevige nederlaag op in Geleen.

Eerste periode

De 1e periode is nog geen paar minuten bezig of de Panters gaan de aanval met een mooi slapshot van Thomas Borgman als ultieme poging om te scoren. Maar de goalie van de Eaters saved hem. Toch zijn het de Zuiderlingen die de openingsgoal scoren. Bojoy Claassen scoorde uit een assist van Jord Smit en Martijn Geerligs. De Panters weten vervolgens niet te scoren uit een overtal situatie door een 2 minuten penalty van ex Panter Harley Verkroost.

De Panters geven niet de indruk de mindere partij te worden deze avond. Joy maakt met een wrap around de Eaters goalie te passeren. Berry Donders en Dean Versteeg deden mee aan de voorbereiding. Kort hierop moest Alexander Makarin ongewild plaats nemen op de strafbank. In de daarop volgende powerplay weten de die hard Eaters Jort Smit en Kay Gielen de 1-2 voorsprong te maken.

We gaan de rust in met een 1-2 achterstand.

Tweede periode

De 2e periode verloopt in evenwicht tot ver in het tijdvak. Jelle Kronenburg neemt de puck aan van Thomas Borgman en speelt hem door naar Chris Toonen: hij schiet en Dani van Schilt geeft de tip in en scoort de 2-2.  De Panters zijn dan weer volledig terug in the game.  2-2 staat het en blijft het tot aan de zoemer op 40 minuten.

Derde Periode

In de derde periode zijn de Panters agressiever en zetten de aanval in met de face off. Helaas blijft een score uit. In de 50e minuut onderschept Dani van Schilt een pas in het neutrale vak waarna hij richting het goal rijd en hard schiet:één van de D’s probeert de puck nog tegen te houden maar juist via die stick eindigt de puck mooi achterin het netje, stand 3-2. De Panters weten het redelijk goed dicht te houden maar in de laatste minuut van de wedstrijd halen de Eaters de goalie van het ijs en weten te scoren doordat de puck via de boarding terug bounced, score 3-3.

De laatste seconden tikken weg naar de overtime die daarop volgt.

Overtime

Met 1 min 18 in de 4e periode is het good  old Joy Turpijn die sneller is dan alle Eaters en hij speelt de Eaters goalie keurig uit de legt de puck met een back hand in het goede netje. Wij noteren de assists van Dean Versteeg en Micheal van Rijswijk.

De Panters winnen de wedstrijd met 4-3

Man of the Match

Man of the Match; Dani van Schilt

Samenvatting

Kijk hier naar een samenvatting: