Panters winnen eerste oefenwedstrijd

Game Talk: review
Seizoen: 2021/2022
Mogelijk gemaakt door
Naked Energy

De Zoetermeer Panters speelden dit weekend de eerste oefenwedstrijden ter voorbereiding op het seizoen 2021-2022. In Amsterdam speelden de Panters tegen de titelkandidaat van de 1e/Eredivisie, de Amsterdam Tigers.

De Panters gingen best voortvarend van start, maar kregen al snel een eerste tegengoal om de oren. Dat was even schrikken met 4.43 op de klok. Gelukkig wisten de Panters zich te herpakken en konden ze het eerste punt van het seizoen op de sheet laten zetten door een goal van Joy Turpijn. De sheet vergat de assists van Jared en Ferenc te vermelden. Maar bij deze…

Het team van coach Danny Cuomo nam daarna al snel het heft in handen. De Hongaarse jeugdinternational Atilla Birke scoorde zijn eerste goal op Nederlandse bodem, uit assists van Thomas Borgman en Bas Tammerijn.

Panters-goalie Tomislav Hrelja kreeg het in de eerste periode zwaar te verduren. Amsterdam-speler Tobias Kathan landde vol op de knie van Tomislav die – na te zijn bijgekomen – het ijs moest verlaten. De BeNeleague-primeur voor Joram van der Velde werd daarmee onverwacht een feit. Joram speelde in zijn jeugd al in Zoetermeer en heeft een aantal jaren in Oostenrijk op hoog niveau gespeeld. En dat was zichtbaar. Joram verdedigde de Zoetermeerse goal met verve.

Kort voor het eerste rondje thee scoorde Joy zijn tweede treffer uit assists van Ferenc en Jared. Met 1-3 dus de kleedkamer in.

Hrelja testte aan het begin van de volgende periode zijn knie, maar het leek hem verstandiger om niet verder te spelen.

De tweede periode was een goede periode voor de Panters. Na een rappe tegengoal van Amsterdam werd het geleidelijk duidelijk dat het geen Amsterdams feestje zou gaan worden. Onze Amerikaanse vriend en junior coach omspeelde Amsterdamse goalie Jaimy Missler behendig uit assits van Ferenc en Joy en zette de vierde Zoetermeerse goal op zijn naam.

Michael van Rijswijk begon het seizoen ook fijn met een mooie goal uit aan pass van zijn jongere evenknie Robin Otterloo. Ook Robin is een Zoetermeerse jongen die in het buitenland heeft gespeeld en nu de aansluiting weer heeft kunnen vinden bij zijn oude club in de BeNeLeague. Fijn voor de toekomst, die jonge herintreders bij het team.

Vijf minuten in de derde periode scoorde Amsterdam, waarop Zoetermeer meteen terugsloeg door een goal van Ferenc uit een voorzet van Jared.

Amsterdammer Billy Grapperhaus zette de eindstand op het scorebord: 4-6.

De Panters waren ditmaal wat sterker dan de Tigers. Wij hebben dit wel eens anders meegemaakt op de Jaap Eden Baan aan de Radioweg. De Tigers onder de bezielende leiding van Ondrej Kratky blijven altijd een lastige tegenstander.

Tenslotte een compliment aan de organisatie van Amsterdam Tigers die de spelers en de staf van Zoetermeer trakteerden op een heelijk buffet. Kortom, een leuke en sportieve opening van het seizoen.

Mogelijk gemaakt door
Naked Energy