Rob Snelleman overleden

Seizoen: 2021/2022

Iedereen die met enige regelmaat de wedstrijden van de Zoetermeer Panters bezocht, zal hem ongetwijfeld kennen: Rob Snelleman. Op 6 januari is hij overleden.

Steward

Rob stond vrijwel iedere thuiswedstrijd bij de toegang naar de tribune en controleerde in zijn gele Steward-jas de kaartjes van de bezoeker. Graag maakte hij dan een praatje. Hij was een sociale man en af en toe kneep hij een oogje dicht om iemand naar binnen te laten glippen waarvan hij wist dat hij of zij het niet breed had.

Hij was een ijshockeyliefhebber pur sang. Menig wedstrijd heeft hij gefloten als scheidsrechter of als linesman. Bij de Panters op zaterdag en ook bij de wedstrijden op zondagavond van de Outlaws stond Rob in zijn gestreepte shirt de wedstrijden in goede banen te leiden. Om vervolgens met zijn vrienden en andere ijshockeyliefhebbers een biertje te drinken aan de bar.

Grappen en grollen

Rob keek vaak wat nors. Hij was ook kritisch, maar zat tegelijkertijd vol met grappen en grollen. Hoogtepunten voor hem waren onder andere de toernooien die enkel voor de scheidsrechters in Denemarken georganiseerd werden. Het bier was daar onbetaalbaar, maar als je twee volle liters tegelijk kocht, dan kreeg je korting… En zo gebeurde het dat Rob’s ontbijt bestond uit twee dikke pullen bier, om zich vervolgens in de ijzige kou en gekleed in een veel te dun en felgekleurd jasje, dat door de organisatie werd verstrekt, een weg te banen naar de ijsbaan. Daar had hij met zijn collega-scheidsrechters de tijd van zijn leven. Op het moment dat de wedstrijden begonnen, was het scheidsrechtersgilde in aangepaste vorm weer fit voor een gezellig potje hockey.

Veel sterkte

Rob kampte al even met gezondheidsproblemen. Hij werd vorig jaar getroffen door een herseninfarct. Daarna is hij niet meer in staat geweest om bij de wedstrijden aanwezig te zijn.

Rob is gisteren rustig ingeslapen. Op 17 januari zou hij 72 jaar zijn geworden. Wij hadden hem nog vele gezellige jaren gegund, maar die zijn hem helaas niet gegeven. Wij gaan je missen, Rob!

Wij wensen familie en vrienden veel sterkte met het verlies.

Hans Toonen