Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees Meer
Akkoord
Zet cookies uit

Zoetermeer Panters vs. UNIS Flyers Heerenveen

Zoetermeer Panters
110002

UNIS Flyers Heerenveen
112004

REVIEW


Flyers naar halve finale na moeizame zege tegen Panters

Vrijdag werd Zoetermeer Panters met 10-0 afgeschminkt in Thialf door UNIS Flyers Heerenveen. Dat het een ander duel zou worden in de Silverdome stond op voorhand vast. De toeschouwers werden op hun wenken bediend; een prachtige, échte, play-off wedstrijd tussen beide teams.

 

Het publiek had nog maar net een plekje op de stoel gevonden of we konden al drie dotten van kansen noteren. Heerenveen opende het bal via Trevor Hunt en Jasper Nordemann en Zoetermeer antwoordde via Teris Wright. Nadat de eerste storm was gaan liggen kwam Panters via een curieus doelpunt op 1-0. Erik Brand werkte de puck richting het Friese doel voor een line-change. Sjoerd Idzenga verkeek zich volledig en zag het net bollen. Verbaasde gezichten alom in het stadion, maar de voorsprong stond toch echt op het scorebord. Panters en Flyers schotelden het publiek een heerlijke eerste periode voor; strijd, forechecking, het spel was niet altijd even goed, maar wel spannend. Zoetermeer gooide alle schroom van zich af, maar Heerenveen pakte Panters op een kwetsbaar moment. In overtal bracht Brent Janssen met een mooie pass Adam Bézak voor de goal die goed afrondde. Met een verdiende 1-1 tussenstand werd de pauze ingegaan.

 

In de tweede doorgang bleef het duel boeiend om naar te kijken; een strijdend Zoetermeer hield gelijke tred met Heerenveen, dat wel de controle had in de wedstrijd. Met een man minder op het ijs nam Flyers een 1-2 voorsprong. Ronald Wurm zette de turbo aan, na een pass van Trevor Hunt, een werkte bekwaam af. Panters was niet uit het veld geslagen en bleef in de wedstrijd. Na 33 minuten spelen kwam het op gelijke hoogte via Michiel van der Spek. Tammerijn schoot op het doel, Teris Wright miste de eerste rebound, de tweede lag wél achter Idzenga. Dat gaf Panters opnieuw energie, maar het kreeg een doffe dreun te verwerken. Twee minuten na de gelijkmaker verspeelde Bas Tammerijn de puck in het eigen vak aan Adam Bézak. De aanvaller zei ‘dank je wel’ en pakte het cadeautje gulzig uit voor de 2-3. Met deze stand ging de tweede pauze van start.

 

In het slotstuk van deze avond moest Panters twee goals zien te maken om een derde duel af te dwingen. Toch kon de thuisploeg niet de vuist maken die het wellicht wenste, de bezoekers bleven redelijk eenvoudig overeind. Twee minuten voor tijd viel het doek voor de thuisploeg. Na een prachtige pass van Marco Postma kon captain Tony Demelinne de uitstekend keepende Kevin Riedijk voor een vierde maal passeren. UNIS Flyers Heerenveen plaatste zich daarmee als eerste voor de halve finales, terwijl Zoetermeer Panters met opgeheven hoofd de play-offs kon verlaten. De Friezen kunnen gaan afwachten wie de tegenstander wordt. Die komt uit de serie tussen Luik Bulldogs en CAIROX HIJS Hokij.Game info


Competitie: BeNe-league Play Offs
Datum: 09 03 2019
Tijd: 20:30 uur
Plaats: Zoetermeer
Sheet: Bekijk de sheet

Man of the Match

Man of the Match


Geen stemmen uitgebracht