Wedstrijdverslag 10 december Zoetermeer Panters – Chiefs Leuven

Game Talk: review
Seizoen: 2021/2022

Chiefs Leuven is vrijdag maar met 10 man sterk. De reden hiervan is niet bekend. Bij de Zoetermeer Panters zijn er helaas ook een aantal zieken. De Panters hebben daardoor deze wedstrijd een aangepaste defence-strategie.

Eerste periode

Na een aantal minuten in de eerste periode maakt Ferenc Kocsis een fantastische openingsgoal. Helaas weer in een leeg Silverdome zonder publiek. De Panters staan desondanks met 1-0 voor.

Na de mooie goal van Kocsis maakt Gregor James het gelijkmakende doelpunt op assist van Alec James. In de laatste paar minuten van de eerste periode scoort Alec James nog een doelpunt voor Chiefs op assist van Dries Blockx . De Panters gaan de rust in met een 1-2 achterstand.

Tweede periode

De tweede periode begint vrijwel gelijk met een straf voor de Panters. Thomas Borman moet er voor 5 minuten uit voor een flinke overtreding.

Chiefs maakt gebruik van de powerplay-situatie. Met nog een overtreding van de Panters door smashing door Atilla Birke staan ze nu met 3 tegen 5 te spelen. Ook voor de Chiefs komt er echter een straf aan – voor tripping. De Panters zijn dan inmiddels weer compleet.

Door een onnodige fout van de Panters lukt het Alec James wederom om een doelpunt te scoren. De tussenstand is inmiddels 1-3 in het voordeel van Chiefs Leuven. Maar daar komt Harley Verkroost en SCOORT. Hij maakt het verschil weer wat kleiner. De tussenstand is dan 2-3. De Panters staan nog met 1 punt verschil achter Chiefs. En ja hoor, daar is Joy Turpijn met een mooie gelijkmaker: 3-3. Zo zie je maar dat er nog van alles kan gebeuren! Leuven gaat in de aanval en probeert te scoren, maar onze keeper staat weer geweldig te keepen.

De laatste minuten van de tweede periode naderen. Gregor James scoort weer en het staat nu 3-4 in het voordeel van Leuven. En helaas, Alec James scoort opnieuw. De Panters moeten duidelijk gaan oppassen voor de gebroeders James van Chiefs Leuven.

Er komt nog een spannende situatie aan in de tweede periode, want door een straf voor beide partijen ontstaat er een 4-op-4 situatie. Helaas zonder resultaat voor de Panters. Zoetermeer gaat met een 3-5 achterstand de rust in.

Derde periode

De derde periode lijkt goed van start te gaan. Powerplay voor Zoetermeer en we hebben gelijk puckbezit. Dean Verstegen zet de aanval in. Helaas komt de puck in het vak van de Chiefs.

Dan een overtreding van Leuven voor hooking. Zoetermeer probeert gebruik te maken van de situatie, maar helaas blijft een score uit. Met nog een aantal minuten speeltijd kan er nog veel gebeuren voor Zoetermeer – Go Panters! Dan powerplay voor Leuven, Dean Versteeg zit er echter goed tussen. Leuven gaat echter toch in de aanval en Dries Blockx scoort weer. Leuven staat voor met 3-6.

Joy Turpijn en Atilla Birke doen nog een aanvalspoging, maar verliezen puckbezit. Dries Blockx scoort nog  in de derde periode. De tussenstand is dan 3-7 in het voordeel van Leuven.

De Panters worden echter agressiever en zetten de aanval in. Zoetermeer heeft nog steeds puckbezit en Teris Wright probeert het, maar helaas zonde een score neer te zetten.

Met nog vijf minuten te gaan, probeert Toby Collard nog een poging om de schade te beperken, maar het mag niet baten. Ook de keeper van  Chiefs Leuven staat prima te keepen.

De zege komt het team van Chiefs Leuven toe. Ze winnen de wedstrijd met 3-7.

Laatste livestream van 2021

Dit was de laatste livestream van dit jaar. Zoetermeer Panters en A’hum TV livestream wensen iedereen prettige kerstdagen en een fijne jaarwisseling. En tot in het nieuwe jaar. En hopelijk in real life in het Silverdome! Maar wat was deze livestream toch weer fantastisch! Dank aan Mandy en Bas voor het commentaar.

Zondag 12 december om 20.30 uur spelen de Zoetermeer Panters de laatste uitwedstrijd Tegen Unis Flyers Heerenveen. Daarna gaat de korte competitie-break van de BeNeLeagu in vanwege corona.

Wedstrijd gemist? Of nog een keer kijken?