Wedstrijdverslag 12 december Heerenveen Flyers – Zoetermeer Panters

Game Talk: review
Seizoen: 2021/2022

Zondag 12 december werd dé dag van Max. Met een zinderend slotoffensief kon Max de race en het wereldkampioenschap Formule 1 in Abu Dhabi winnend afsluiten. Op het moment dat de zwartwit geblokte vlag de overwinning van Max bezegelde, reed de bus van de Zoetermeer Panters het parkeerterrein op in Heerenveen.

Eerste periode

Met een overwinningsgevoel betraden de Panters het altijd strakke ijs in Thialf. Het zou een stevig potje ijshockey worden. Met drie zieken en een geblesseerde speler waren de Panters zichtbaar in ondertal. Maar in het wedstrijdbeeld was dit niet te merken! De Panters trokken vol overgave ten strijde en wisten het spel van de Flyers vrijwel volledig te neutraliseren. Op dat ene moment na waar de Flyers toch het net achter Tomislav Hrelja wisten te vinden. Op de sheet werd de 31-jarige Fin Roope Nikkola als boosdoener genoteerd.

Tweede periode

De 2e periode ging het eigenlijk weer gelijk op, alleen waren het ditmaal de Panters die de Flyers-goalie wisten te passeren. Uit een assist van Ferenc Kocsis scoorde Bas Tammerijn. Of was het toch Michael van Rijswijk die Martijn Oosterwijk passeerde?

Derde periode

Met 1-1 de rust in naar de afsluitende periode van dit kalenderjaar was een scenario dat de Panters niet hadden verwacht. Maar periode 3 kreeg niet de apotheose die wij bij Max wél hadden gezien. Kevin Nijland bekroonde een gewelde rush van de Finse tandem Pippo Limnell en Roope Nikkilä, waardoor de Panters weer tegen een achterstand aankeken.

In de eindfase van de wedstrijd leek het er toch op dat wij de stunt van Max gingen kopiëren. Met de druk op de Heerenveense defensie bleef de strafbank van de tegenstander goed gevuld, wat resulteerde in een 6-op-4 overtalsituatie door Tomislav van het ijs af te halen.  Maar de klok sprong voor het gevoel net wat te snel naar de 60 minuten en de Panters konden de weerstand van de Flyers niet doorbreken.

De eindstand: 2-1 voor de Flyers.  Hebben wij slecht gespeeld? Zeker niet! Wij hebben naar een wedstrijd gekeken waar beide teams met opgeheven hoofd hadden kunnen winnen of verliezen. Een puntje mee in de bus naar Zoetermeer was meer dan verdiend geweest.

7 januari: Zoetermeer Panters – Luik Bulldogs

Op 7 januari 2022 spelen de Panters de thuiswedstrijd tegen Luik Bulldogs. Aanvang 20.45 uur. Wat zou het fijn zijn als er weer publiek aanwezig zou kunnen zijn bij de wedstrijd!

De Panters wensen alle fans fijne feestdagen.