Wedstrijdverslag 14 januari 2022 Zoetermeer Panters – Mechelen Golden Sharks

Breaking News
Seizoen: 2021/2022

Wij willen het jaar beginnen door onze complimenten over te brengen aan het Silverdome. Zij hebben ervoor gezorgd dat het team kon blijven spelen. Heel zuur is het dan ook dat het Silverdome niet mocht profiteren van de kerstperiode. En dat terwijl de ijsbaantjes in de winkelcentra overvol waren. Een rationele overweging zal het niet zijn geweest, maar ze hebben ons enorm geholpen om in shape te blijven.

Een minuut stilte

Met een dubbel gevoel begonnen wij aan de wedstrijd. Aan de ene kant een waanzinnig fijn om weer op het ijs te kunnen staan om een wedstrijd te spelen. Tegelijkertijd stond de aanvang van de wedstrijd in het teken van het overlijden van vrijwilliger en ex-scheidsrechter Rob Snelleman. De minuut stilte was zelfs in een leeg Silverdome indrukwekkend. Spijtig dat wij dit bijzondere moment niet met meer ijshockey-fans konden meemaken.

Eerste periode

De wedstrijd begon lekker voor de Panters. Een Corona-besmetting van Giancarlo van Ulsen en Teris Wright had de personele bezetting tijdelijk uitgedund. Mike Collard was aan het team toegevoegd. Hij speelde eerder dit seizoen nog bij IJCU Dragons, Utrecht.

De eerste 10 minuten waren de Zoetermeerders beduidend sterker dan de Mechelse equipe van coach Danny Gyesbreghs. Al na 2 minuten zette Harley Verkroost de eerste goal van het jaar op de klok. Kort hierna gaf nieuwkomer Mike Collard aan waarom hij naar Zoetermeer is overgekomen. Uit een assist van Chris Toonen passeerde hij behendig goalie Mike Jansen. Kort daarop pakte Mechelen een puntje terug door een schot van Mike op de Beeck.

Wat verder in de 1e periode kwamen de Sharks toch meer in de wedstrijd. Sandro Bosmans scoorde de aansluitende treffer. Nauwelijks een minuut later scoorde Tobie Collard uit een assist van Harley. Met een 3-2 voorsprong de kleedkamer in voelt als een luxe.

2e periode

De Panters komen zelfs op 4-1 voorsprong in de 2e periode door een goal van Berry Donders uit een lekkere assist van Dean Versteeg. Maar toen kreeg Mechelen meer grip op de wedstrijd. Na een ongelukkige straf van Joy Turpijn kwam Mechelen op 4-3 en kort hierna zelfs langszij. De luxe positie van de eerste pauze was verdwenen in twee minuten speeltijd. 4-4 aan het einde van P2.

Rondje thee

Maar kennelijk had coach Danny Cuomo de goede toon gevonden in zijn lange betoog tijdens het 2e rondje thee. De Panters kregen weer de juiste instelling mee en het spel leek sneller dan ooit tevoren. Heerlijk!

Heerlijk was ook de bevrijdende treffer van de jonge en talentvolle Mike Collard. Wat een aanwinst!  Wij knepen nog even de billen samen door een minor penalty van Berry, maar ook Mechelen maakte een strafbankwaardige overtreding. Hiermee was het overtalvoordeel van de Sharks maar heel kort. Met het nipte verschil van één puntje, speelde het team de wedstrijd professioneel uit. Man of the Match werd rookie Mike Collard. Welkom Mike!

Vanavond spelen de Panters de uitwedstrijd tegen koploper Luik. Altijd lastig, maar niets is onmogelijk. De tactiek is simpel… 1 puntje meer scoren dan de tegenstander en je wint altijd! 😅

Kijk hier naar de wedstrijd.