wedstrijdverslag 19 maart Zoetermeer Panters – Mechelen Golden Sharks

Seizoen: 2021/2022

Vanavond zijn we van start gegaan met de Coup der lage Landen.

De Zoetermeer Panters line up is flink uitgedund. Er staan maar 11 spelers in de Line up. 8 spelers zijn uitgevallen wegens blessure of ziekte.  Vandaag hebben we ook een nieuwe speler in het team. Bas van Dalen met nummer 15 hij is een jeugdspeler van Zoetermeer Panters.

Eerste periode

Na nog geen 3 minuten speeltijd weet Panter Micheal van Rijswijk te scoren op assist van Thomas Borgman en Teris Wright. Als snel daarna verandert de score naar 2-0 door een fantastisch doelpunt van Thomas Borgman op assist van Berry Donders en Tobie Collard. Mechelen Golden Sharks voert de druk op en weet de tussenstand te verkleinen Alian Maescalk scoort de 2-1 op assist van Ben van Den Bogaert en Kenneth Pittoors

De panters gaan de rust in met 2-1

Tweede periode

Op zich is er nog niks aan de hand. De Panters moeten het proberen goed dicht te houden ook al is het een pittige wedstrijd met maar 11 man in de line up. 3 drie van de 11 blijken ook nog eens griepverschijnselen te hebben.

Mechelen weet zich door de Panter defence heen te manoeuvreren en Ben van den Bogeart weet 2-2 op het scoren bord krijgen.

Ondanks een andere line up en minder spelers vind ik wel dat de Panters goed geconcentreerd en behendig aan het spelen zijn. De panters weten de Voorsprong weer een stapje groter te maken want Teris Wright scoort de 3-2 op assist van Ferenc Koscics en Berry Donders.

Maar Mechelen weet een come back te maken en Samuel Blanchet-Cote scoort de 3-3 op assist van Sandro Bosman en Kim Miettinen.

Laatste periode

De derde periode begint goed voor de Panters want Micheal van Rijswijk zet de Panters weer op voorsprong. 4-3 op assist van Harley Verkroost en Ferenc Koscics. Wij knipperen twee keer met de ogen en de stand is weer in evenwicht en tot overmaat van ramp komen de Panters voor het eerst in de wedstrijd op achterstand. Marek Ziarny scoort de 4-5.

Later in de derde periode merk je wel dat de Panters het zwaarder krijgen en dat de vermoeidheid het team parten begint te spelen.

Uiteindelijk weet weer Samuel Blanchet-Cote de score te veranderen naar 4-6.

In de time out kiezen de Panters ervoor om de goalie van het ijs af te halen.

De Panters voeren de druk op in het Mechelen gebied en even lijkt het dat de Panters er nog een score uit kunnen halen maar helaas gebeurt dat niet. Mechelen weet zich vrij te spelen en scoort de empty goal. Eindstand 4-7.

Was het een slechte wedstrijd? Qua score misschien wel maar de Panters hebben in deze wedstrijd laten zien dat ze ook met een kleine line up alles kunnen geven Ondanks dat ze niet gewonnen hebben was het wel een spannende wedstrijd om naar te kijken.

Zondag 20 maart spelen de Panters de 2e wedstrijd in de best of 3 in deze halve finale van de Coupe der Lage landen. Mocht de stand op zondag gelijk eindigen, dan een vierde periode met sudden Victory worden gespeeld ter vervanging van game 3.

 

A’hum TV dank voor de live stream.

Joy Turpijn en Scot van den Elskamp bedankt voor het commentaar.