Wedstrijdverslag 4 december Zoetermeer Panters – Mechelen Golden Sharks

Game Talk: review
Seizoen: 2021/2022

Zaterdagavond 4 december speelden de Zoetermeer Panters voor de derde keer dit seizoen tegen Mechelen Golden Sharks.

Eerste periode

Na een aantal minuten van de eerste periode scoorde Joy Turpijn de openingsgoal in een lege Silverdome. De Panters staan met 1-0 voor en gaan de rust in.

Tweede periode

In periode twee gingen de Panters goed van start, maar uit de powerplay voor Zoetermeer kon helaas niet worden gescoord.

Met nog 10 minuten te spelen in de tweede periode doet Mechelen nog een serieuze poging om te scoren, maar Hrelja staat opnieuw fantastisch te keepen. Mechelen gaat voor een breakaway en Sandro Bosman zorgt uiteindelijk toch voor de gelijkmaker in de tweede periode. In de laatste minuten van de tweede periode komt Mechelen zelfs op 2-1 voorsprong door een goal van Ben van den Bogaert.

De Panters gaan met de schrik in de benen en met een 2-1 achterstand de kleedkamer in.

Derde periode

De derde periode start met een straf voor Michael van Rijswijk van Zoetermeer voor interference. Mechelen krijgt daardoor een aantal serieuze kansen, maar weet deze niet om te zetten in een grotere voorsprong.

Gedurende de wedstrijd wordt er net wat te vaak gefloten voor offside. Ook de neutrale kijker zal best eens getwijfeld hebben aan de ogen van de linesman and -woman.

De derde periode lijkt gelijk op te gaan, maar Zoetermeer staat nog steeds achter met 2-1.

Door een 5-op-3 situatie komt Zoetermeer op gelijke hoogte. Door een assist van Micheal van Rijswijk scoort Joy Turpijn de 2-2 voor Zoetermeer door een slapshot met raketsnelheid.

Coach Danny Cuomo zal de goede toon hebben gevonden in de pauze, want de Panters gaan steeds beter door de defensie van Mechelen. Dean Versteeg omspeelt met een handige manoeuvre de Mechelse goalie en zet de Panters op een 3-2 voorsprong. De Sharks proberen weer terug te komen in de game, maar Dean Versteeg scoort wederom voor de Panters uit een vrijwel identieke situatie en de Panters staan nu met 4-2 voor met nog een vijftal minuten op de klok.

De Mechelse Golden Sharks doen nog een aantal verwoede pogingen om de wedstrijd te kantelen, maar de Panters houden het defensief goed dicht.  Mechelen haalt in de eindfase van de wedstrijd goalie Mike Gysbrechts van het ijs, maar het mocht niet baten voor onze Belgische tegenstanders. Marco van Leeuwen speelt zich vrij en scoort de empty net en vervolgens kunnen de Panters relaxed de wedstrijd uitspelen.

De Panters winnen daarmee de wedstrijd van Mechelen Golden Sharks met 5-2. Dean Versteeg wordt Man of the Match en mag met het team én Sinterklaas en de Pieten op de foto. Wat zou het fijn geweest zijn als de Zoetermeerse fans getuigen hadden kunnen zijn van deze mooie overwinning.

Aanstaande vrijdagavond om 20.45 zijn de Panters wederom te bewonderen op de livestream op YouTube. En wat is deze stream toch fantastisch! Dank ook aan Mandy en Nicky voor het commentaar.

Wedstrijd gemist? Of nog een keer kijken?