Wedstrijdverslag Chiefs Leuven – Zoetermeer Panters 27 februari 2022

Game Talk: review
Seizoen: 2021/2022

Het Feestje met het optreden van Johan Rensen heeft de gemoederen weer tot bedaren gebracht in de vroege uurtjes in het Silverdome.  Het verlies van gisteren viel zwaar bij het team van Danny Cuomo. Feest vieren als je hebt gewonnen is altijd leuker, maar als je verliest heb je toch even tijd nodig om de lach weer op gezichten te krijgen.  Maar Johan Rensen was super gezellig en de A’hum TV crew zette de tent op z’n kop.  De bar moest het ontgelden en het bier vloeide in overvloed bij de achtergebleven fans en vrijwilligers. De spelers waren al lang vertrokken. Er wachtte immers nog een wedstrijd de volgende dag in Leuven. Wederom de Leuven Chiefs. De derde keer op een rij.

Onze De Jong Tours bus met nieuwe Panters Print moet indruk hebben gemaakt op de tegenstanders want de punten gingen met de bus mee terug naar Zoetermeer.

Wij zijn ongewenst deelgenoot geworden van een mega spannende wedstrijd.
De eerste periode was er een van balans. Tenminste in de score.  De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Chiefs mega veel kansen hadden voor de goal van de Panters. Maar gelukkig schoten de Chiefs niet met scherp en bleef de eerste tussenstand 0-0 op de klok.
De tweede periode gingen de Panters volledig los. Nóg een keer verliezen van de Chiefs was geen optie. De eerste goal kwam op naam van Harley Verkroost die de puck superstrak in de kruising schoot. Maatwerk was ook de voorzet van Ferenc Kocsis. Het kleine wippertje landde precies op de plek waar Joy Turpijn de stick op het ijs hield. Een beauty van een tip in kwam op ons netvlies te staan.
Nog eens vier minuten later wordt Chiefs goalie Keanu Evers in een prachtige combi volledig omspeeld. De driehoek Tobie, Joy en Ferenc noteerden in die volgorde de assists en de goal.
De Panters blijven pushen en als je denkt dat het bijna niet beter kan, staat Mike Collard heel scherp op de letten voor de Leuvense goal. Hij aarzelt geen moment als de puck vanachter de goal naar voren wordt gebracht door Thomas Borgman met hulp van Teris Wright. In één vloeiende beweging tikt Mike de puck achter de goalie met de naam van een filmster.

Laatste periode

En dan denk je in de rust tussen 2 en 3.. Op het gemak de 20 resterende minuten uitspelen, douchen en losbandig bieren in de bus. Maar niets werd minder waar.

Een thriller stond het publiek te wachten. Leuven ging stevig van start in het begin van periode 3 maar konden in aanvang niet dicht in de buurt komen van een doelpunt totdat boosdoener Alec James het eerste tegendoelpunt scoorde.  De tweede tegengoal was een beetje een schlemielig schot dat over Tomislav de goal in dwarrelde. Nog geen paar minuten later scoort Alec James nogmaals als resultaat van een goed uitgespeelde kans.

Dan staan er nog 4 minuten op de klok die een eeuw lijken te duren als de seconden één voor één aflopen. Tenminste.. voor degenen met een Panter hart. Twee maal een time out past nog gemakkelijk in een paar minuten en als de Chiefs goalie het ijs verlaat is het een waar schietspel geworden op de Tomislav Hrelja. Maar ditmaal blijft het Zoetermeerse netje onberoerd en krijgt Ferenc Koscis een fractie van een seconde de tijd om met zijn backhand op de Leuvense goal te schieten. In de zoemer van het einde van de wedstrijd glijdt de puck over de lijn van de leuvense goal. Een magistraal stukje mikwerk in timing en richting.

Eindstand derhalve 3-5 in het voordeel van het team met de goede kleuren. Wat is ijshockey toch een heerlijke kijksport.

Final Four

Volgende week vrijdagavond staat de halve finale wedstrijd tegen Heerenveen op het programma in de Final Four. De vier beste Nederlandse teams spelen dan in één weekend voor het Nederlands kampioenschap. Mochten de Panters wederom winnen op vrijdagavond, dan wordt de finale op zondag gespeeld in Utrecht.

Tijden volgen op de socials.  Zorg dat een alibi hebt om er bij te kunnen zijn. Het wordt wederom sensationeel.