Wedstrijdverslag game 1 in de kwartfinale van de play-offs

Game Talk: review
Seizoen: 2021/2022

De busreis was van relaxte soort. Tijd genoeg om een bakje koffie te doen onderweg en zodoende kwam het team relaxed aan in Luik. Dat was de laatste keer wel anders. Toen kwamen wij in druk verkeer terecht en hadden wij problemen om met een volledig team te vertrekken.

De ijshal in Luik ligt op een mooie locatie in een winkelcentrum. Het doet altijd een beetje denken aan de oude PWA hal in Zoetermeer waar het winkelend publiek met de tassen van de lokale grootgrutter in de hand een stukje van de wedstrijden kwam meekijken.

De Luikse hal was niet overvol ditmaal. De Bulldogs hebben vorige week de Beker van België in de prijzenkast kunnen zetten. Misschien dat het Luikse publiek nog niet kon warm lopen voor de kwartfinale van de play-offs.

Eerste periode

De wedstrijd verliep in de beginfase evenwichtig. De Panters begonnen rustig, maar sterk en lieten de Bulldogs niet in het spel komen. Eigenlijk was het team van Danny Cuomo de betere in de eerste periode terwijl beide teams twee powerplay periodes van hun opponenten overleefden.

Tweede periode

De dweilpauze zou in Luik best 5 minuten langer mogen duren. Het duurt altijd net te lang om het ijs droog te krijgen. Maar niemand kijkt er van op om met kletsnat ijs te starten.
In de beginfase van de tweede periode waren de Panters serieus beter dan Luik hetgeen resulteerde in een lekkere openingsgoal van Mike Collard. Het altijd hard werkende duo Teris Wright en Thomas Borgman kregen elk een puntje voor de assist.
Later in de 2e periode kwamen de Panters meer onder druk. Met ondersteuning van het Waalse publiek roken de Bulldogs bloed. Maar dat ging niet vloeien.  In ieder geval niet periode 2. De Panters wisten de doellijn ononderbroken te houden.

Derde periode

Naar de derde periode met slechts 1 goaltje voor staat bij de Panters garant voor hoge bloeddruk en een hartslag die beter voelbaar is dan het geluid een Luikse trommel.
En zo gebeurde het dat de Panters onder een spervuur kwamen te staan in periode drie Maar Tomislav stond waanzinnig te keepen, het team vocht het vuur uit de schaatsen en de Bulldogs konden het door het publiek zo gewenste goaltje niet maken. De spanning werd nog opgeleukt door twee Panter straffen, waarvan wij de juistheid niet konden bevestigen. Leuk om te vermelden dat één van de twee linesmen de gave had om telkens in de weg bij de opbouw van het spel. Pucks, spelers, alles wist hij tegen te houden. Een heus natuurtalent in hinderen van het spel.
Maar de Panters treurden niet en bleven knokken. Met nog 1 minuut 27 op de klok werd een time out aangevraagd door de Bulldogs.  Of was het nu 1 minuut 37 seconden? Ik was niet de enige die het zag.  Gelukkig bleven de Panters bleven het spel van de Bulldogs neutraliseren en hielden het goede netje schoon. Ik de laatste seconden wisten Dean en Mike Collard de puck te bemachtigen en met een behendig stukje stick handling wisten de twee de puck in de Luikse goal te frommelen. De stand na 60 minuten: een welverdiende 0:2 !

Nog niet te hard juichen want morgen, zondag 13 maart is game 2. Ook die moeten de Panters winnen om een ronde verder te komen in de play-offs. Indien Luik de wedstrijd van zondag wint, dan spelen de Panters dinsdag 15 maart de beslissende wedstrijd in Luik.

Kom in ieder geval morgen kijken en help de Panters naar de halve finale.

Zoetermeer Panters