Zaterdag 1 oktober Zoetermeer Panters -Golden Sharks

Game Talk: review
Seizoen: 2022/2023

De openingswedstrijd van het seizoen 2022-2023 vond plaats op 01 Oktober in het Silverdome. Wat is het toch geweldig om de gehele organisatie weer bij elkaar te hebben. Het team, de staf, de begeleiders, de fotografen, de TV crew  en alle vrijwilligers die hun zaterdagavond opofferen voor een dosis clubgevoel. Chapeau !!!
Bij de Home Opener wordt altijd uitgepakt en bij deze wedstrijd wordt het team voorgesteld met de flash lights van een stroboscoop.  Wij vergeten uiteindelijk de coaching staf voor te stellen, waarvoor onze excuses.

Het team van de Panters is helaas niet compleet. Ferenc Kocsis en Teris Wright moeten helaas verstek laten gaan. De Panters beginnen voortvarend aan de wedstrijd maar het schaars opgekomen publiek  ziet de eerste tegentreffer van het seizoen genoteerd worden op naam van de Let Verners Egle. Waar de Panters moeite hebben de Mechelse goalie Wouter Peeters te passeren weten de Belgen vervolgens twee keer kort achter elkaar te scoren. Tegen het einde van de eerste periode haalt Atilla Birke de vervelende 0 van het scorebord uit assists van Dean Versteeg en Chris Toonen.

tweede periode

Na het eerste rondje thee en het Live interview met Dean Versteeg brengen de Panters zichzelf verder in de problemen. De Panters tonen veerkracht de crew van A’Hum TV krijgt het plotsklaps druk met de herhalingen. De Panters komen binnen 1 minuut op gelijke hoogte met de Golden Sharks. Dani van Schilt scoort uit assists van Giancarlo en Berry; Jelle Kronenburg uit een assist van Thomas Borgman en Berry geeft het laatste duwtje na de voorzet van Joy. De Belgen komen even op adem door een time out te vragen.
De stand vlak door de aanvang van het puckspel blijft zodoende hangen op 4-4.

laatste periode

Dan denk je aan het begin van de derde periode dat de Panters doorzetten en de overwinning binnenslepen, maar daar is het verzwakte team van coach Frank Versteeg nog niet toe in staat. De oude rot Vadim Gyesbreghs scoort de 4-5 en deze laatste staat tevens aan de basis van de Mechelse zesde goal van Ben van den Bogaert. Atilla Birke scoort zijn tweede seizoensgoal. De Belgen delen de genadeklap uit in de eindfase en wij laten de eindstand Panters 5 en Golden Sharks 7 op de sheet noteren.
Jelle Kronenburg wordt gekozen tot Man of the Match.

Volgende week zaterdag zijn de Panters weer te bewonderen in het Silverdome in de streekderby tegen HIJS Hokij. Zorg dat je erbij bent! Puck drop 20.15 uur.