Wedstrijdverslag 6 november Zoetermeer Panters – UltimAir HIJS Hokij

Game Talk: review
Seizoen: 2021/2022
Mogelijk gemaakt door
Naked Energy

Zaterdagavond 6 november speelden de Zoetermeer Panters voor de vierde keer op rij tegen HIJS Hokij.  

Afgelopen dinsdag verloor het team van coach Danny Cuomo in Den Haag de beslissende wedstrijd voor een plek in de finale van de Nederlandse Beker. De belangrijkste taak was dus de drie punten in de BeNeLeague-competitie in het Silverdome te houden. 

In de aanvang van de wedstrijd speelden beide partijen aftastend. De wedstrijd begon niet meteen in het voordeel van de Panters.  Na ruim 7 minuten scoorde de van Chief Leuven overgekomen import Adam Logozzo de 0-1 voor HIJS. De Panters waren zeker niet de mindere in het spel en met een handige manoeuvre voor de goal wist Dean Versteeg de Canadees Brett Magnus te omspelen. 

Met 1-1 de kleedkamer in voor de rust tussen periode 1 en 2.

In periode 2 gingen de Panters goed van start.  Een delaying penalty van Mike van Oeveren werd door Joy Turpijn afgestraft. De assists kwamen van de sticks van Ferenc Kocsis en Tobie Collard.  Ex-Panter Jay Huisman zette een paar minuten later het evenwicht weer op de klok. Kort voor het einde van de 2e periode scoorde de nieuwe aanwinst en toptalent Tobie Collard na een geweldige rush door de HIJS-defensie. Een magnifiek doelpunt! 

Tijdens de derde periode komt de stand al snel weer in evenwicht door een goal van Stace van Bentem. De strijd ging vervolgens gelijk op en we leken af te stevenen op overtime. Tot het moment dat de jonge Ernesto Klem een welhaast zelfde rush door de Zoetermeerse defensie rijdt als Tobie Collard en de winnende 4-3 op het scorebord zet.

De Panters deden nog een ultieme poging door goalie Joram van de Velde van het ijs te halen, maar het mocht niet baten. De zege komt het team van HIJS toe.  

Op zondag spelen de Panters de uitwedstrijd tegen Heylen Vastgoed HYC in Herentals. 

Mogelijk gemaakt door
Naked Energy