wedstrijdverslag Zondag 11 september Zoetermeer Panters- Heylen vastgoed

Game Talk: review
Seizoen: 2021/2022

Eerste periode

De eerste periode begint eigenlijk meteen met een overtreding door Panter Angelo. Kort daarna mocht Herentals ook plaats nemen op de strafbank. Al snel weet Ville Saloranta op assist van Stephan Aben de score te veranderen naar 0-1 voor Herentals.

De laatste paar minuten van periode 1 was het nog heel spannend. Weten de Panters nog een doelpunt te maken of gaat Herentals met 0-2  nu  voorsprong de rust in? Dat laatste gebeurde in de laatste 2 minuten van periode 1. Jacques de Ceuster scoort de 2e goal voor Herentals.

Panters gaan met 0-2 achterstand de rust in.

Tweede periode

Het leek goed van start te gaan voor Zoetermeer Panters, maar niets is minder waar, want Herentals weten hun voorsprong nog groter te maken. Herentals Stephan Aben scoort op assist van #25.

Je merkt wel in deze periode dat beide teams wat agressiever gaan spelen en druk op elkaar gaan vergroten.  Ook deze periode was er weer een aantal overtredingen voor beide teams. Je merkt dat de Panters graag willen scoren. En het lukt de Panters ook een aantal keer om door de HYC defence heen te komen.  Helaas scoort Herental de 0-4.  Maar daar is onze Panter Ferenc Kocsis en die rusht door de HYC defence heen  en weet op assist van Attila Birke te scoren.

De stand aan het einde van Periode twee  1-4.

Starting goalie Joram van de Velde verruild het ijs voor de bank om jeugdgoalie Damian Onderwater speeltijd te geven.

Laatste periode

Je merkt dat de dynamiek bij de Panters deze periode sterk veranderd is. Ze spelen goed. Herentals lijkt een aanval in te zetten, maar daar is onze keeper die het weet tegen te houden. Deze periode waren er ook weer veel overtredingen. Maar dit keer werkte het in ons voordeel want door de 4-op-5 situatie weet Joy Turpijn op assist van Michael van Rijswijk de score te laten veranderen naar 2-4. Nu wordt het wel heel spannend want de Herentals spelers zijn net rode duiveltjes die zich door de panters defence heen wurmen. Maar de Panters staan goed te verdedigen.  Met nog een paar minuten te spelen weten de panters door de Herentals defence heen te komen. En weet Atille Birke op assist van Joy Turpijn de scoren te veranderen naar 3-4 voor Zoetermeer Panters. Ferenc Kocsis loopt tegen een ongelukkige straf op in de laatste minuut van de wedstrijd. Dat ontneemt het team van de nieuwe Zoetermeerse coach Frank Versteeg de kans op een spectaculaire wending.

De panters verliezen helaas de oefenwedstrijd met 3-4.

Was dit een slechte wedstrijd? Zeker niet ! Herentals is momenteel de nummer 2 van België.

De Panters hebben zich goed kunnen herpakken na een ruime achterstand.

Volgende week vrijdag 16-9-22 spelen de Zoetermeer Panters een uit oefenwedstrijd tegen Hijs Hokij aanvang 20.30 uur

Wedstrijd gemist? Je kan de oefenwedstrijd terugkijken op:livestream op YouTube. Meer wedstrijdinformatie volgt, dus check regelmatig de site.