Zaterdagavond 26 November speelde Zoetermeer Panters thuis tegen Liège Bulldogs.

Game Talk: review
Seizoen: 2022/2023

zaterdagavond 26 November speelde Zoetermeer Panters thuis tegen Liège Bulldogs.

Bij de Panters zijn er helaas een aantal afwezigen: de panters hebben daardoor deze wedstrijd een aangepast strategie.

Eerste periode

Het eerste deel van de periode bleef het lang 0-0 en de Panters hadden een aantal mooie kansen. Helaas wist Liège het openingsdoelpunt te maken: Chris Toonen probeerde de schade nog te beperken maar Bryan Kolodziejczyk wist toch door de Panters defence heen te komen en scoort de 0-1. Binnen 1 minuut volgt de 2-0, deze keer was het Oscar Delbrassine op aangeven van Boet van Gestel en Bryan Kolodziejczyk. Er komt nog een straf aan voor Zoetermeer Panter Toby Collard: hij mag 4 minuten plaats nemen op de bank voor een tripping en Slashing. De powerplay was van korte duur want we gaan de rust in.

Tweede periode

De tweede periode begint nog met een powerplay voor Liège: in de eerste minuut is het raak en scoort Bryan Henry de 3-0 op assist van Boet van Gestel en Bryan Kolodziejczyk. De Panters weten door de Liège defence te breken en Jelle Kronenburg doet een poging om te score, maar helaas geen punt. Voor we het weten scoort Liège uit een rebound: Bryan Henry is weer van de partij en maakt het 0-4. Spelen de Panters slecht deze periode? Zeker niet: als dit een kansspel was dan hadden we gewonnen. De Panters hebben deze periode mooie kansen maar de keeper van Liège is scherp. Dani van Schilt breekt ook door de Liège defence en doet een poging om te scoren maar ook deze keer lukt het niet. Waar het de Panters niet lukt het Liège juist wel: Oscar Delbrassine scoort de 5-0 op assist van Micheal Distate en Jordan Paulus.

Maar daar zijn de Panters met een come back: Joy Turpijn weet op assist van Tobie Collard te scoren. De tussenstand is nu 1-5. Helaas was dit moment van korte duur want Liège weet de scoren te veranderen naar 6-1, gescoord door Olaf-Jan Schoningh. Je merkt dat dit wel wat doet met de Panters want ze gaan wat agressiever spelen en Panter trio Tobie Collard, Dean Versteeg en Joy Turpijn weten door het Liège defence te komen en Tobie Collard scoort de 2-6.

 

Tijd voor een rondje thee…

 

Derde periode, Lets go panters

De face-off is gewonnen door Liège maar dat betekent niks.

Ook al staan de Panters ver achter ze proberen wel de game naar hun kant toe te trekken: Joy Turpijn en Giancarlo van Ulsen rijden het aanvalsvak in en via 2 korte passes wordt de 3-6 gescoord door Giancarlo van Ulsen en hebben Joy Turpijn en Tobie Collard de assist. Er gebeurt veel deze periode en Liège weet de scoren verder te verhogen: Oscar Delbrassine scoort de 3-7 en maakt zijn 3e punt, dus een hattrick. Levi Smeets krijgt vervolgens een “slashing” penalty van 5 minuten en 1 minuut 45 later krijgt Boet van Gestel een “hooking” penalty: je zou denken dat dit in het voordeel van de Panters is aangezien er een 3-op-5 situatie ontstaat.

 

Je merkt wel dat de Panters vermoeid zijn en dan zit “een fout in een klein hoekje”: Jordan Paulus scoort tijdens de 3 op 5 situatie de 3-8. Liège is inmiddels weer met een man meer op het ijs. Ook nu geen geluk: een pass die niet goed aankomt wordt onderschept en Bryan Henry scoort de het laatste punt en maakt er 3-9 van.

Man of the Match: Tobie Collard.

Volgende week start de halve finaleserie om de beker van Nederland en spelen de Panters vrijdag 2 december uit tegen Hijs Hokij: zaterdag is de return in de Silverdome. Aangezien het een “best of three” wedstrijd betreft zal er bij winst nog een wedstrijd volgen: deze zal dan op dinsdag 6 december plaatsvinden in Den Haag.