Zoetermeer Panters kegelt Geleen omver

Breaking News
Seizoen: 2019/2020
Door: Face-Off

Zoetermeer moest op jacht naar drie belangrijke punten in de strijd om de play-off plaatsen. Geleen kon een winstpartij ook prima gebruiken na de nederlaag in Luik. Belangen genoeg voor twee ploegen die elkaars concurrent zijn.

Geleen startte het best. Akim Ramoul kogelde na amper een minuut raak vanaf de blauwe lijn voor de Limburgers. Twee minuten later was de stand gelijk, toen Dusan Kmec ook zijn schotkracht liet gelden en Sander Kosters klopte. Levi Smeets moet eraf met een blessure als zijn schaats in het ijs blijft staan bij een check, waarna Panters de eerste voorsprong pakt. Jared Henderson komt handig naar het doel en scoort. Nu is het Geleen dat moet antwoorden en dat doet het. Nick Verschuren rond een prima break-away af: 2-2. Toch nemen de mannen uit Zoetermeer een voorsprong mee de kleedkamers in. Yan Turcotte gaat de fout in en Kosters ziet vier Panters voor zich opduiken. Teris Wright is de man die de 2-3 op het bord zet,

Met Delil voor Kosters gaat Eaters op jacht naar de gelijkmaker. Die valt niet, want via Joy Turpijn weet na een goede combinatie de 2-4 aan te tekenen. Kort daarna verliest Geleen Lars Engwegen met een blessure en Joey Geurts en Akim Ramoul met een game misconduct. Toch komen de Limburgers terug naar 3-4, vroeg in de slotperiode als Verschuren zijn tweede van de avond maakt. Op de power play slaat Panters een minuut later ongenadig hard toe via Turpijn. Zoetermeer is de betere, Geleen komt er niet meer bij. Kmec gooit met zijn tweede van de avond, een empty netter, het duel definitief in het slot. Een prima, terechte overwinning voor Panters en Geleen moet zich achter de oren krabben na de nul punten van het weekend.

BRON