Zoetermeer Panters winnen de wedstrijd van Herentals

Breaking News
Seizoen: 2022/2023

Zaterdagavond 22 oktober

Speelde Zoetermeer panters thuis tegen Herentals.

Bij de Panters is er helaas een aantal afwezigen. Bas Tammerijn, Robin Otterloo en Cas Neuman zijn afwezig De Panters hebben daardoor deze wedstrijd een aangepast defence strategie.

Eerste periode

De 1e periode is nog geen paar minuten bezit of ex Panter Cas Staps scoort de openingsgoal.  Kort hierop    weet HYC weer door de Panter defence heen te komen en maken de Belgen de 0-2. De treffer komt op naam van Roope Juhani Niskanen.

Het thuisteam van coach Frank Versteeg wordt tot de orde geroepen en komt geleidelijk beter in het spel. Panter Jelle Kronenburg zit kans de puck in een minuscuul klein gat in de linker hoek te mikken en scoort de 1-2 op assist van Tobie Collard en Michael Van Rijswijk.

Er gebeurt heel veel in heel weinig tijd want Tobie Collard passeert goalie Waumans met een backhand schot uit de assist van Dean Versteeg. Er volgt dan een drietal straffen voor de Panters. De “too many men” die de Panters krijgen genoteerd wordt een dure straf. HYC speler Jacques de Ceuster zet de Panters vlak voor het einde van P1 weer op achterstand met een slapshot van halverwege het aanvalvak. 

De panters gaan de rust in met een 2-3 achterstand. 

 Tweede periode

De tweede periode begint verbazingwekkend goed want “die hard” Thomas Borgman en scoort de 3-3. Kort daarna mag hij even rust nemen op de strafbank voor Holding.

De 2e periode is een stuk agressiever want er ontstaat nog een aantal powerplay situaties voor zowel HYC als de Panters. Maar de Panters blijven sterk spelen want Dean Versteeg scoort de 4-3 op assist van Joy Turpijn en Tobie Collard.

Tijd voor een welverdiend rondje thee met een verrassende voorsprong. 

Derde Periode

In de derde periode zijn de Panters agressiever en zetten de aanval in. Het is een spannende periode want houden de Panters de voorsprong vol of niet? Helaas niet want met nog 34 seconden speeltijd weet HYC de score te veranderen naar 4-4.

Overtime

We gaan de overtime in en dit was wel heel spannend. Er wordt 3 op 3 gespeeld en de tactiek in overtime verschilt behoorlijk van het normale 5 op 5 spel. Het leek er even op dat HYC de 4-5 ging maken, maar onze keeper Joram van de Velde staat fantastisch te keepen! De score blijft gelukkig uit.  Maar daar is onze topscoorder Joy Turpijn weet zich vrij te rijden en maakt het winnende doelpunt !

De Panters winnen de wedstrijd met 5-4.

Man of the Match

Man of the Match; Joy Turpijn

Zaterdag 5 november zijn de Panters weer thuis te bewonderen in het Silverdome en op de livestream op YouTube tegen Chief Leuven. Na de wedstrijd is er een afterparty met DJ TakTak. Meer wedstrijdinformatie volgt, dus check regelmatig de site.