De Panters verliezen nipt in game 2

Game Talk: review
Seizoen: 2021/2022

Game 2 zou geen gemakkelijke worden in het Silverdome. Dat had iedereen vooraf wel bedacht. De uitslag van de eerste play-off wedstrijd in Luik was toch een beetje een verassing. Wie had kunnen bedenken dat de Panters met 0-2 de wedstrijd in hun voordeel had kunnen beslissen? En wie had ingezet op een ongeëvenaarde blunder van het scheidsrechterstrio tijdens de wedstrijd van zondag zou ook de jackpot hebben kunnen winnen.

De wedstrijd begon in veel hoger tempo dan de dag ervoor in Luik. Waar de zaterdagwedstrijd bol stond van het wegwerken van pucks in beide verdedigingsvakken, zo goed en zo snel was het spel op zondag in Zoetermeer.

De Panters begonnen lekker door in periode 1 de enige goal te scoren. Hoe lekker is het om met 1-0 de rust in te gaan. De goal kwam op naam van Ferenc Kocsis, uit assists van Jesse Knoop en Berry Donders.

Met de adrenaline in de hoogste stand begonnen beide teams aan de 2e periode. Terwijl de Panters een ferme strijd voerden, zagen de Bulldogs kans de Belgische openingsgoal te scoren. Deze kwam op naam Andy Kolodziejcyk, uit een assist van Boet van Gestel. Zo’n 6 minuten later wist zijn broertje Bryan de 2-1 te noteren.

In de derde periode leek er een kentering te komen, doordat de Panters de druk enorm opvoerden en halverwege scoorde Ferenc Kocsis de gelijkmaker. Tenminste, dat zag werkelijk iedereen in het Silverdome, behalve de scheidsrechter en de twee linesmen. De scheidsrechter gaf de call voor de goal op het moment dat de twee linesmen nog op de blauwe lijn stonden. Werkelijk iedereen, inclusief de goalie van Luik, reageerden als ware de goal gescoord.

De Panters waren door de onterecht afgekeurde goal behoorlijk van slag, maar wisten toch nog de gelijkmaker te scoren. De 2-2 kwam op naam van Atilla Birke, uit een assist van Giancarlo van Ulsen. Het dak ging er letterlijk af in het Silverdome. Maar tot overmaat van ramp maakte goalie Tomislav Hrelja een inschattingsfout door de puck na een hele goede save terug te brengen in het spel net op het moment dat een speler van Luik opdook en de puck vrijgespeeld kreeg voor de goal. Deze genadeslag werd uitgedeeld door Tomas Trinka.

In de slotfase werd goalie Hrelja gewisseld voor een speler om een overtal in veldspelers te creëren. Maar dat spelletje heeft bij de Panters nog nooit gewerkt en vandaag was hierop geen uitzondering. De 2-4 werd gescoord door Alexandre Bremer. Dit was ook de eindstand geworden.

Dinsdag 15 maart gaat de bus wederom naar Luik voor game 3. De beslissing zal dus in Luik moeten plaatsvinden.