Bene League en Eredivisie bundelen krachten voor bekercompetitie 2023/2024

Breaking News
Seizoen: 2023/2024

EEN NIEUW HOOFDSTUK IN HET NEDERLANDSE IJSHOCKEY

IJshockey Nederland kondigt met trots een historisch moment aan voor het Nederlandse ijshockey. Na jaren van scheiding tussen de Bene League en de Eredivisie, worden de krachten nu gebundeld voor een adembenemende bekercompetitie in het seizoen 2023/2024. Deze competitie belooft niet alleen intense wedstrijden en ongekende spanning, maar ook de heropleving van legendarische derby’s tussen rivaliserende teams. Bij IJshockey Nederland is men verheugd om deze mijlpaal te delen met alle ijshockeyliefhebbers in Nederland.

De spanning

Met een knock-outsysteem dat de beste teams van beide competities samenbrengt, zal de bekercompetitie ongetwijfeld voor ongekende spanning zorgen. Elke wedstrijd wordt een strijd, waarin elke pas, elke save en elke goal cruciaal kan zijn voor de overwinning. De spelers zullen tot het uiterste gaan, vastbesloten om hun club de glorie van de beker te bezorgen.

Herboren derby’s

Een van de meest opwindende aspecten van deze bekercompetitie is de mogelijkheid van herrezen derby’s. Langverwachte confrontaties tussen teams die voorheen gescheiden waren, worden werkelijkheid. Heerenveen tegen Groningen. Heerenveen tegen Leeuwarden. Amsterdam tegen Den Haag. Deze derby’s, doordrenkt met historie en rivaliteit, zullen een spektakel op zichzelf zijn. De spelers zullen gemotiveerd zijn om niet alleen de eer van hun club, maar ook de roem van de stad te verdedigen. Fans zullen hun kleuren met trots dragen en de tribunes zullen gonzen van emotie en rivaliteit. Deze derby’s zullen de harten van de fans sneller doen kloppen en de vlam van het ijshockeyvuur in Nederland nieuw leven inblazen.

De samensmelting

Na zeven jaar van afscheiding is de bekercompetitie een symbool van eenheid en samensmelting in het Nederlandse ijshockey. De sterkste teams van beide competities staan eindelijk tegenover elkaar en het belooft een onvergetelijke strijd te worden. IJshockeyliefhebbers zullen getuige zijn van de samensmelting van talent, strategie├źn en passie op het ijs. Het is een kans voor spelers om zichzelf te bewijzen en voor fans om te zien hoe hun favoriete teams het opnemen tegen andere toonaangevende clubs in Nederland. Deze competitie, georganiseerd door IJshockey Nederland, markeert een nieuw hoofdstuk in het Nederlandse ijshockey.

Loting

Deelnemende teams:

  • UltimAir Hijs Hokij Den Haag
  • Unis Flyers Heerenveen
  • Snackpoint Eaters Limburg
  • Amsterdam Tigers
  • Gijs Hepro Groningen
  • OG Capitals Leeuwarden
  • Zoetermeer Panters
  • Eindhoven Kemphanen

De kwartfinales zullen plaatsvinden in het weekend van 27, 28 en 29 oktober. Den Haag, Zoetermeer (als oud BNL-team), Geleen en Heerenveen worden dan gekoppeld aan respectievelijk Amsterdam, Eindhoven, Leeuwarden en Groningen. Dit zal gebeuren via een loting tijdens de Ron Berteling Schaal ijshockeydag.